Νομίζεις ότι το ξίδι είναι καλό μόνο σε σαλάτες;

Αναρίθμητες είναι οι χρήσεις του ξιδιού το οποίο δεν νοστιμίζει μόνο τις σαλάτες μας.

Η πολυσχιδής δράση του ξιδιού στην καθημερινότητα ήταν ευρέως γνωστή στην αρχαιότητα. Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας το έχει περιορίσει τα τελευταία χρόνια κυριώς στην κουζίνα. Οι καθαριστικές και απολυμαντικές του ιδιότητες, που είναι και οι πιο γνωστές, έχουν αντικατασταθεί πλήρως από προϊόντα που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά.

 

 

Τώρα όμως αναζητούμε συνεχώς έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής μακριά από χημικά με ισχυρή δράση. Το ξίδι φαίνεται πως μπαίνει και πάλι δυναμικά στις ζωές μας και αποκτά σημαντικό ρόλο στο σπίτι μας. Πέρα από τις γνωστές του ιδιότητες σαν οξύ, στις gallery θα δεις ακόμα περισσότερες χρήσεις ενός πάμφθηνου υλικού. 

 

 

Η δημοφιλία του στα χόρτα είναι πανάρχαια και δεν οφείλεται στο γεγονός ότι τους άρεσε ο γευστικός συνδυασμός, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το ξύδι ταιριάζει περισσότερο στα χόρτα από ότι το λεμόνι σαν μέσο όξυνσης. Ο λόγος που έβαζαν ξύδι στα χόρτα ήταν για λόγους υγείας. Είχαν παρατηρήσει εμπειρικά ότι τα χόρτα με ξύδι είναι ασφαλέστερα προς βρώση και ο λόγος ήταν ότι το ξίδι εξουδετερώνει πλήθος επικίνδυνων βακτηριδίων και μικροοργανισμών όπως το e.coli.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved