Πόσοι θα υποδεχθούν την Άννα Ντουντουνάκη στο αεροδρόμιο Χανίων;

Ρητορικό το ερώτημα μιας και φαίνεται ότι όσοι και όσες καταφέρνουν κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο δεν γίνονται viral και δεν έχουν followers.

Κατά την αρχαιότητα συνήθιζαν να γκρεμίζουν τα τείχη για να υποδεχτούν τους Ολυμπιονίκες. Ήταν μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ώστε να δείξουν ότι μια πόλη δεν έχει ανάγκη από οχυρώσεις αν διαθέτει τέτοιους ήρωες στις τάξεις να υπερασπίζονται τη φήμη της. Πλέον η φράση έχει αποκτήσει μεταφορική έννοια και μάλιστα έχει επεκταθεί η χρήση της και εκτός των Ολυμπιονικών. 

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η υποδοχή του Τζέιμς Καφετζή, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος κάνοντας περήφανη τη Ρόδο με τις επιδόσεις του και την ευγενή του άμιλλα στον στίβο του Survivor, ανάγκασε τους κατοίκους του νησιού να του παρέχουν μια υποδοχή που θα ζήλευε και ο ίδιος ο συμπατριώτης του ο Διαγόρας ακόμα όταν στέφθηκε Ολυμπιονίκης στην πυγμαχία κατά την 79η Ολυμπιάδα το 464 πΧ.

 

 

Τώρα που έπεσε ο κουρνιαχτός από την πτώση των πανέμορφων μεσαιωνικών τειχών της πόλης της Ρόδου καταφέραμε να δούμε και την Άννα Ντουντουνάκη. Η 25χρονη Χανιώτισσα προ ολίγων ημερών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ πεταλούδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η πορεία προς την κορυφή ήταν συναρπαστική καθώς στον ημιτελικό «έπιασε» το πανελλήνιο ρεκόρ, επίσης δικό της με 57,77, και στον τελικό το συνέτριψε με 57,37 σαν να μην έφτανε το χρυσό μετάλλιο από μόνο του. 

Η Άννα Ντουντουνάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό 50άρας πισίνας και μόλις έχει αρχίσει να γράφει τη δική της χρυσή ιστορία στον υγρό στίβο με τους Ολυμπιακούς του Τόκιο να προμηνύονται εξίσου επικοί από πλευράς αποτελεσμάτων. 

 

 

Ακόμα κι αν κάποιος δεν θεωρεί εντυπωσιακό επίτευγμα μια τέτοια επίδοση, γιατί κατά πάσα πιθανότητα είναι μικροπρεπής, ας μάθει ότι η Άννα μαζί με την εξοντωτική πρωταθληματική προπόνηση κατάφερε να τη συνδυάσει με σπουδές νομικής. Πήρε το πτυχίο της και μαζί με τα μετάλλια μαζεύει και άλλες γνώσεις καθώς εκτός από τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου κατάφερε να εισαχθεί και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του LLM University of London με κατεύθυνση στο εμπορικό και εταιρικό δίκαιο. 

 

 

Καλός ο χαβαλές με το survivor κάθε βράδυ στα social media, αλλά μήπως να σηκώναμε και το κεφάλι μας από την οθόνη να θαυμάσουμε κάποιους ανθρώπους που αξίζουν πραγματικά την προσοχή μας; Η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο των Χανιωτών, άραγε θα «γκρεμίσουν» τα τείχη του Φιρκά για να υποδεχτούν τη χρυσή Άννα Ντουντουνάκη ή θα περιμένουν τον επόμενο Χανιώτη που θα δοξάσει την πόλη σε κάποιο reality show; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved