Τι σημαίνει για σένα αν προτιμάς τις τραγανές ή τις μαλακές τροφές

Ανάλογα με το είδος της λιγούρας που έχεις κάθε φορά, ο οργανισμός σου στέλνει σήμα που δηλώνει την ψυχολογική του κατάσταση.

Πόσες φορές έχεις πεθυμήσει να φας κάτι όχι με βάση τη γεύση του αλλά με βάση την υφή του; Μπορεί να ακόμα και να το κάνεις ασυνείδητα γιατί μπορεί για παράδειγμα να θέλεις κάτι γλυκό και άλλες φορές να λαχταράς μια αφράτη και τρυφερή πάστα και άλλες ένα τραγανό και απολαυστικό μιλφέιγ. Μελέτες ψυχολόγων έχουν δείξει ότι δεν είναι καθόλου τυχαίος αυτός ο διαχωρισμός και πίσω από κάθε μας επιλογή κρύβεται η ψυχική μας κατάσταση. 

Η ανάγκη για κάτι τραγανό συνήθως κρύβει μια νευρικότητα ή ακόμα κι έναν θυμό. Η απόλαυση που αποκομίζεις μασουλώντας κάτι τραγανό μπορεί να εκτονώσει την ψυχική ένταση. Αυτό οφείλεται στις δονήσεις οι οποίες μεταφέρονται από τα δόντια σε όλα τα οστά του κρανίου. Το ελαφρύ μούδιασμα μοιάζει με χάδι και έτσι ο εγκέφαλος εκλαμβάνει ερεθίσματα ηρεμίας.

Στην περίπτωση που αποζητάς κάτι μαλακό ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από θαλπωρή. Η ελάχιστη προσπάθεια που απαιτεί μια μαλακή τροφή κατά το μάσημα είναι σαν κανάκεμα στον εαυτό σου που νιώθει μια αδυναμία κι ένα αίσθημα ότι δεν τα καταφέρνει. 

Ένα ενδιαφέρον πείραμα το οποίο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να δοκιμάσεις να τρως τραγανές τροφές για να ενισχύσεις το αίσθημα ευφορίας. Φυσικά καλό θα ήταν να αποφεύγεις τσιπς και άλλα λιπαρά σνακ με περίσσεια αλατιού ή ζάχαρης. Καρότα ή ξηροί καρποί είναι τα ιδανικά υλικά για την πραγματοποίηση του πειράματος.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved