Πώς θα φέρεις και πάλι στα μέτρα σου ένα πουλόβερ που μπήκε στο πλύσιμο.

Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που του συνέβη κάποιο τέτοιο ατύχημα και δεν χρειάζεται να το πετάξεις ή το δώσεις στο ανιψάκι σου.

Είναι πολύ εύκολο να πάει κάτι στραβά στο πλύσιμο του αγαπημένου σου μάλλινου πουλόβερ. Το να επανέλθει στο αρχικό του μέγεθος δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε δαπανηρό, στην περίπτωση που σκέφτεσαι αν αξίζει. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείς είναι λίγο μαλακτικό, δύο λεκάνες και νερό.

Το μοναδικό δύσκολο σε αυτή τη διαδικασία, αν πρέπει να βρεις δυσκολία, είναι ότι γίνεται σε στάδια και όχι άμεσα, οπότε πάμε να δούμε τα στάδια αναλυτικά. Αρχικά γεμίζεις μια λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίχνεις λίγο μαλακτικό και αναδεύεις να διαλυθεί το μαλακτικό. Στη συνέχεια απλά απλώνεις το πουλόβερ στη λεκάνη χωρίς να το πιέσεις καθόλου και το αφήνεις να μουλιάσει για δέκα λεπτά. 

Ακολούθως βγάζεις πολύ προσεκτικά χωρίς να το πιέσεις ή να το στύψεις σε μία άλλη λεκάνη, με καθαρό νερό αυτή τη φορά. Αν δεν έχεις άλλη λεκάνη, άδειασε το νερό με το μαλακτικό από την άλλη και γέμισέ τη με καθαρό νερό. Το αφήνεις και πάλι να βυθιστεί από μόνο του και να βυθιστεί για ένα τέταρτο. Και πάλι το βγάζεις χωρίς να το στύψεις και το αφήνεις πάνω σε μία πετσέτα για να τραβήξει τα πολλά νερά.

Μόλις τραβήξει τα πολλά νερά, το βάζεις πάνω σε μία άλλη στεγνή πετσέτα και ξεκινάει η διαδικασία της επαναφοράς. Φαντάσου πως απλώνεις ένα ζυμάρι πίτσας και προσπαθείς να φέρεις την άκρη της ζύμης στο χείλος του ταψιού. Έτσι σιγά-σιγά τραβάς και «ξεχειλώνεις» το πουλόβερ σου μέχρι να φτάσει στο μέγεθος που είχε πριν. 

Καλό θα ήταν να έχεις μετρήσει από πριν μια άλλη μπλούζα σου για να ξέρεις ακριβώς πόσο θα το ξεχειλώσεις. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved