Γιατί αν πεινάσεις η καλύτερη επιλογή είναι μια χούφτα αμύγδαλα;

Τα τελευταία χρόνια τα αμύγδαλα έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία ως πρώτη ύλη για φυτικό γάλα, όμως ξεχνάμε έτσι πόσο σπουδαίος ξηρός καρπός είναι.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, σε μία πιο χαλαρή συνέντευξή του ρωτήθηκε πως καταφέρνει να διατηρεί τη σιλουέτα του με τοσο βαρύ και ακατάστατο ωράριο εργασίας. Η απάντησή του ήταν πολύ απλή και τη συνιστούν πολλοί διαιτολόγοι, μία χούφτα αμύγδαλα. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κι εσύ κάθε φορά που νιώθεις μια λιγούρα μεταξύ των γευμάτων. 

Οι κλινικές διατροφικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι μια χούφτα αμύγδαλα μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού και άλλη μία μεταξύ μεσημεριανού και βραδινού κόβεται αυτομάτως η όρεξη. Είναι τόσο αποτελεσματικός κόφτης της όρεξης που οι ίδιες μελέτες έχουν δείξει ότι το αίσθημα κορεσμού μπορεί να φτάσει μέχρι και το επόμενο γεύμα περιορίζοντας έτσι τη μερίδα που θα έτρωγες κανονικά. 

Μια χούφτα αμύγδαλα ισοδυναμεί με 250 θερμίδες, αλλά αυτό δεν έχει σχεδόν καμία επίπτωση στην πρόσληψή τους καθώς τα αμύγδαλα δρουν καταλυτικά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. 

Όμως τα οφέλη των αμυγδάλων δεν σταματούν εδώ. Ως ξηροί καρποί είναι πλούσια πηγή ιχνοστοιχείων και βιταμίνης Ε. Επίσης είναι καλή μονοακόρεστων λιπαρών. Λιπαρά τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού και στην υγεία της καρδιάς.

Η εύκολη αποθήκευση και μεταφορά τους τα καθιστά ιδανικό snack στη δουλειά αφού μπορείς να τα έχεις κυριολεκτικά στην τσέπη σου και να τα καταναλώσεις ακόμα και στο γραφείο μπροστά από τον υπολογιστή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved