O Michael Gandolfini έκατσε και είδε 4 ώρες σερί ατάκες του πατέρα του για να πάρει τον ρόλο

Ναι ακόμα και ο γιος του James Gandolfini πέρασε από ακρόαση και δεν πήρε τον ρόλο τόσο εύκολα όσο νομίζαμε. 

Από όταν είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες για τα γυρίσματα του The Many Saints of Newark, prequel των Sopranos, πειστήκαμε ότι κανείς άλλος δεν θα μπορουσε να παίξει τον νεαρό Tony Soprano εκτός από τον Michael Gandolfini, γιο του James. Εμφανισιακά τουλάχιστον πείθει καθώς τα γονίδια έκαναν και πάλι το θαύμα τους. Η έκφραση του προσώπου είναι η ίδια και ακόμα και από στα στατικά ενσταντανέ δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το ότι πρόκειται για τον Tony στα 60s καθώς κάνει τα πρώτα του βήματα στο οργανωμένο έγκλημα. 

Ευτυχώς για το συνολικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ο Michael δεν ήταν ένα ακόμα βύσμα της show business. Οι Sopranos είναι το αγαπημένο πνευματικό παιδί του David Chase και δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει το prequel να του καταστρέψει τη φήμη. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Michael δήλωσε πως προσπάθησε πολύ σκληρά για να πάρει τον ρόλο του και δεν έφτανε μόνο το υποκριτικό του ταλέντο. Βλέπετε ο 21χρονος γιος του James δεν είχε δει ποτέ το Sopranos μέχρι τώρα. Ο πατέρας του θεωρούσε πως η ερμηνεία του ως μαφιόζος μπορούσε να δώσει το λάθος παράδειγμα στην ανατροφή του γιου του. Η βία, ο θυμός και η κακία του Tony Soprano δεν ήταν μια εικόνα που επιθυμούσε να συνοδεύει τον James ως πατρική φιγούρα. 

O νεαρός Michael, ίσως και από σεβασμό στη μνήμη του πατέρα του, δεν είδε ποτέ μέχρι τώρα το Sopranos. Το έκανε μόνο λίγο πριν περάσει τη δοκιμασία για να πάρει τον ρόλο και αυτό έγινε με τη μέθοδο των ταχύρυθμων μαθημάτων. Έκατσε και είδε μια πυκνή συρραφή από ατάκες του Tony Soprano από όλες τις σεζόν της σειράς συνολικής διάρκειας 4 ωρών. Ήταν κυρίως από τους διαλόγους που είχε με την ψυχίατρό του Dr Melfi και το άκουγε συνέχεια σαν podcast ενώ περπατούσε στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Ακούγοντας το πως κατέληξε μαφιόζος ο Tony ήταν ο καλύτερος τρόπος για να μας δείξει στο The Many Saints of Newark το πως ξεκίνησε, διατηρώντας και την απαραίτητη νοηματική σύνδεση μεταξύ της σειράς και του prequel.

Στο The Many Saints of Newark η αφήγηση θα ξεφύγει τελείως από το μοντέλο της ψυχανάλυσης του Tony που τάραξε τα νερά της τηλεόρασης και θα δούμε μια πιο κλασική οπτική. Με φόντο το ταραχώδες Newark του 1967 θα δούμε τη στιγμή του μετασχηματισμού του Tony από θυμωμένο έφηβο σε μαφιόζο. Ήταν μια εποχή που έμεινε στην ιστορία ως το  Long Hot Summer of ‘67 με τις ταραχές μεταξύ Αφροαμερικάνων και Ιταλοαμερικάνων να δοκιμάζουν τα όρια της κοινότητας του New Jersey.

Στην αφήγηση θα ακούσουμε τον Alessandro Nivola στον ρόλο του Dickie Moltisanti, πατέρα του Christopher Moltisanti. Όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα old school γκανγκστερικό δράμα.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved