Πώς να βράσεις σωστά τα χόρτα και να μην χάσουν τις βιταμίνες τους
31 SHARES

 

Μέθοδος για να μην κάνεις τίποτα λάθος.

Δεν είναι κάτι απλό να βγάλεις από την κατσαρόλα τα χόρτα που μόλις αγόρασες από τη λαϊκή και να είναι νόστιμα και όπως πρέπει. Μπορεί σε πολλούς να ακούγεται κάτι πολύ απλό αλλά θέλει μαστοριά και τέχνη να βράσεις καλά τα χόρτα που μόλις προμηθεύτηκες.

Το δάσος που «κλαίει» βρίσκεται στην Ελλάδα

 

Είναι θρεπτικά και μας προσφέρουν στο… πιάτο μεταλλικά στοιχεία (σίδηρο, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο) και βιταμίνες (B, C και προβιταμίνη A), ενώ κάποια ανήκουν στα φαρμακευτικά βότανα. Ίσως μάλιστα σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο να μην φυτρώνουν σε τέτοια ποικιλία όπως στην Ελλάδα (πιθανόν λόγω κλίματος). Ξέρουμε όμως πώς πρέπει να τα βράζουμε, ώστε να μη χάνουν μεγάλη ποσότητα από τα θρεπτικά συστατικά τους;

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως θα βράσεις σωστά τα χόρτα σου:



31 SHARES