Tο ήξερες ότι υπάρχει βουνό Όλυμπος και στις ΗΠΑ;

Όχι ένα και δύο, αλλά πάνω από 100 τοπωνύμια στην Αμερική έχουν αντλήσει έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα και τη μυθολογία της.

Οι ΗΠΑ είναι μια αχανής χώρα με αναρίθμητες πόλεις, χωριά και οικισμούς. Ελάχιστα πλέον τοπωνύμια φέρουν τα αρχαίες ονομασίες των ιθαγενών και τα περισσότερα αναβαπτίστηκαν με την άφιξη των Ευρωπαίων αποίκων και μεταναστών. Εκτός από τις πόλεις που πήραν το όνομά τους χάρη στην καταγωγή όσων πρωτοπήγαν εξού και τα πάρα πολλά μέρη με πρώτο συνθετικό το New, όπως New Jersey και New Hampshire, ιδέες αναζητήθηκαν και στην παγκόσμια ιστορία για να γεμίσει ο χάρτης.

 

Η Ελλάδα με την πλούσια ιστορία και τη συναρπαστική μυθολογία δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτή τη δεξαμενή ονομάτων. ‘Ετσι σήμερα έχουμε όχι μόνο το βουνό Olympus στην πολιτεία της Washington, αλλά και μία Ιθάκη στην πολιτεία της Nebraska, Δελφούς στο Kentucky και Άργος στην Ινδιάνα. Η Θεά Αθηνά δεν έδωσε το όνομά της μόνο στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, αλλά και σε 16 Αμερικανικές πόλεις. Από τα εκατοντάδες τοπωνύμια ξεχωρίσαμε 10 στην παρακάτω gallery.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved