Το Shogun είναι ένα Game of Thrones στη φεουδαρχική Ιαπωνία

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα τηλεοπτική σειρά.

Μπορεί να έχουμε κολλήσει με Netflix, CosmoteTV ή ακόμη και με Disney+, αλλά μην ξεχνάς τα ιστορικά tv series που μας έχει προσφέρει και το FX. Από το Sons of Anarchy και το The Americans μέχρι τα American Horror Story και φυσικά το Fargo – το τελευταίο δεν το ξεχνάς με τίποτα. Κάπου εδώ ήρθε ο καιρός για κάτι καινούργιο. Περίπου δηλαδή.

Γιατί το Shogun του James Clavell μπορεί να γράφτηκε ως ιστορικό μυθιστόρημα το 1975, αλλά έγινε και προσπάθεια για τηλεοπτική σειρά το 1980 με τον Richard Chamberlain στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πήγε πολύ καλύτερα από ότι περίμεναν και οι ίδιοι οι παραγωγοί μιας και το NBC που είχε τότε τα δικαιώματα κέρδισε το Primetime Emmy για Best Limited Series και μην ξεχνάς ότι εκείνη η δεκαετία είχε πολλά προγράμματα που φλέρταραν με τα βραβεία. Το FX ήθελε να δουλέψει πάνω στο σενάριο του Shogun και να ξεκινήσει την παραγωγή το 2018, αλλά τα γυρίσματα καθυστέρησαν και στη συνέχεια λόγω του COVID-19 έμειναν σε αναμονή. Αλλά όχι πια.

 

 

Η υπόθεση εξελίσσεται τον 17ο αιώνα στην Ιαπωνία, όπου οι άρχοντες των σογκουνάτων, οι περίφημοι daimyo, ζουν ως ηγέτες και δικαστές επηρεάζοντας με τις αποφάσεις τους τις ζωές όσων ζουν στην περιφέρεια της εξουσίας τους. Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας Άγγλος ναυτικός που καταλήγει στις όχθες της Ιαπωνίας μετά από ναυάγιο και η μοίρα τον φέρνει στην πόρτα του Άρχοντα Toranaga και της Λαίδης Mariko. Μέσα από την υπόθεση προκύπτει όχι μόνο ένα εξαίσιο στόρι, αλλά θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την ζωή στην Ιαπωνία, τα έθιμα της εποχής αλλά και τους σκληρούς νόμους που οδήγησαν στην ενωμένη χώρα του Hideyoshi.

 

Το FX θα έχει δέκα επεισόδια για την πρώτη σεζόν. Μέχρι τότε, ρίξε μία ματιά στην σειρά του 1980. Αλλά μην αφήσεις τον εαυτό σου να επηρεαστεί από την ποιότητα της εικόνας και την παραγωγή της εποχής...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved