Η νέα ταινία Mortal Kombat είναι γεγονός

Το ερώτημα ωστόσο είναι πόσο πολύ την χρειαζόμαστε.

Είμαστε λίγο πριν το τέλος του 2020 αλλά συνεχίζονται και γίνονται πράγματα. Ευχάριστα και δυσάρεστα. Ένα από αυτά ήταν και η πρώτη φωτογραφία από το reboot του Mortal Kombat. Δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα πόστερ για την κυκλοφορία στις 16 Απριλίου του 2021 και με μία υπόσχεση ότι θα έχουμε trailer από τη νέα χρονιά. Και προφανώς, το μυαλό μας πήγε στο υπέροχο 1995 και σε εκείνη την 90s Mortal Kombat ταινία. Και να σας πούμε και κάτι; Δεν ήταν και τόσο τραγική.

 


Μάλλον για τα δεδομένα της εποχής, η σωστή ατάκα είναι πως μπορούσες να περιμένεις κάτι πολύ-πολύ-πολύ χειρότερο. Αρκεί μόνο να το βάλεις δίπλα στο Street Fighter που, ενδεχομένως, να είναι από τις χειρότερες ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ. Το Mortal Kombat μπορεί να μην ήταν η ταινία με τις κορυφαίες υποκριτικές και το σασπένς που θα έβλεπες στο πρώτο Die Hard, αλλά ήταν σίγουρα μία τιμιότατη ταινία που έμεινε πιστή στο σύμπαν της και τους ήρωες της. Αυτό δεν ζητάς από μία ταινία βασισμένη σε βιντεοπαιχνίδι;

 

Γιατί μπορεί το καστ να μην ήταν εκείνο που θα έβλεπες στα Όσκαρ, αλλά η ταινία τα κατάφερε μια χαρά. Χώρια ότι μπήκαν στο πνεύμα της Θανάσιμης Μάχης με τον Εξώκοσμο και πώς το ξύλο ανάμεσά τους θα κρίνει τη μοίρα της Γης. Eίχαμε τον Robin Shou στο ρόλο του Liu Kang. Φαινόταν λίγο χαζεμένος στις σκηνές, αλλά τον ρόλο του τον ενσάρκωσε μοναδικά. Είχαμε τον Linden Asby στο ρόλο του Johnny Cage που ήταν πραγματικά διασκεδαστικός παίζοντας τον ψωνισμένο σταρ πολεμικών ταινιών. Πολύ περισσότερο όμως ήταν οι δύο μεγάλοι σταρ που επέλεξαν να συμμετέχουν σε αυτή την ταινία. Ο Christopher Lambert που έκανε τον Raiden -και μάλιστα με επιτυχία- και ο Cary-Hiroyuki Tagawa που μέχρι και σήμερα κατάφερε να συνδέσει το πρόσωπό του με τον ρόλο του Shang Tsung. Δεν ξέρουμε πως το είδε εκείνος, αλλά για τους φανς, αυτό είναι σημαντικό. Ακολούθησαν φυσικά και άλλες σημαντικές πινελιές, όπως η Sonya Blade και ο Kano που είχαν το δικό τους rivalry και οι Sub-Zero με τον Scorpion που δεν ήταν απλά γλάστρες και έδωσαν ωραίες χορογραφίες στην ταινία – ακόμη και ο χαρακτήρας του Goro είχε την δική του πλάκα.

 

 

Με τα χρόνια να περνούν και τα παιχνίδια Mortal Kombat να συνεχίζουν να βγαίνουν μέχρι σήμερα, η ταινία απέκτησε τον όρο καλτ. Και γιατί όχι; Μέχρι και σήμερα θυμόμαστε ατάκες από την ταινία και αναρωτιόμαστε τι θα δούμε στο reboot. Οι παραγωγοί της πάντως υπόσχονται κορυφαία σκηνικά στο κομμάτι των fatalities, κάτι που δεν είχαμε δει στην προηγούμενη ταινία. Μήπως όμως όλο αυτό το ειδικό εφέ χαλάσει και την κωμική αυτή σκέψη που έχουμε στο κεφάλι μας για την ταινία; Δεν θέλουμε να την ξεχάσουμε και δεν πρέπει να την ξεχάσουμε. Συγκαταλέγεται σε εκείνα τα διαμάντια του τύπου Big Trouble in Little China, που ναι μεν δεν έπαιρναν Όσκαρ υποκριτικής αλλά είχαν ξεκάθαρα το κοινό τους.

 

Εσύ θέλεις ένα καινούργιο Mortal Kombat;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved