Πώς σταματάει η φαγούρα στο αυτί;

Είναι από τις πιο εκνευριστικές φαγούρες και επειδή το να ξύνεις το αυτί σου σε δημόσια θέα δεν είναι και ότι καλύτερο, υπάρχει λύση.

Είναι μια κατάσταση που ξεφεύγει συχνά από τα στενά όρια της ενόχλησης και αν επιμένει μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές στον ύπνο ή ακόμα και να κάνει επικίνδυνη την οδήγηση. Η φαγούρα στο αυτί μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Κάποια πάθηση του αυτιού όπως η ωτίτιδα ή κάτι δερματολογικό όπως η ατοπική δερματίτιδα είναι αρκετά συχνό φαινόμενο.

 

Οι αλλεργίες καθώς και το συχνό και υπερβολικό καθάρισμα  μπορεί να είναι μερικοί υποψήφιοι ένοχοι. Το πιο βασικό που μπορείς να κάνεις όταν θέλεις να ξύσεις το αυτί σου, είναι απλά να μην το κάνεις. Στη συνέχεια απέφευγε να τα καθαρίζεις με σαπούνι και μπατονέτες όπως και το να ρίχνεις πανω τους νερό. Όταν τα αγγίζεις φρόντιζε να το κάνεις πάντα με καθαρά και στεγνά χέρια και τα νύχια σου να είναι πάντα κομμένα κοντά.

 

Αν η φαγούρα επιμένει έντονα ακόμα και μετά από όλα αυτά καλό θα ήταν να μιλήσεις με κάποιον ΩΡΛ και να σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία αν υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved