Πώς να διευρύνεις τους γνωστικούς σου ορίζοντες for Free!

«Αιώνιος Φοιτητής»: Αντί να αντιδράσεις στο άκουσμα αυτής της φράσης, θα μπορούσες να την υιοθετήσεις ως τρόπο ζωής και να βγεις κερδισμένος! Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, το κυνήγι της γνώσης δε σταματά ποτέ. Η αξιοποίηση νέων ευκαιριών μάθησης είναι η καλύτερη επιλογή που διαθέτεις, προκειμένου να αναπτυχθείς στην επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή.

Η ιδέα, βέβαια, μπορεί να σε αποθαρρύνει. Στο μυαλό πολλών, άλλωστε, η διαρκής παραμονή στα θρανία φαίνεται δυσάρεστη. Μην ξεχνάς όμως πως η διαδικασία απόκτησης νέων γνώσεων μπορεί να αποδειχθεί συναρπαστική, καθώς περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, η συζήτηση με άλλους, ακόμη και η παρακολούθηση ενός ντοκιμαντέρ – ναι, μην το γελάς, ακόμη και στο Netflix μπορείς να βρεις ενδιαφέρον ενημερωτικό περιεχόμενο.

Καθώς λοιπόν τον τελευταίο καιρό είσαι ούτως ή άλλως στο σπίτι, μπορείς να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον χρόνο σου για να ανοιχτείς σε νέα γνωστικά πεδία! Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσεις ένα πανάκριβο μεταπτυχιακό εξ’ αποστάσεως. Το διαδίκτυο σου δίνει πολλές ακόμη δυνατότητες μάθησης for FREE! Βάλε λοιπόν ένα γεμάτο ποτήρι απολαυστικού χυμού Amita Free, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου & στρώσου στο διάβασμα!

 «Ανοιχτά Μαθήματα» από κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια

Η ψηφιακή πύλη OpenCourses.gr συγκεντρώνει 4.237 μαθήματα που διδάσκονται σε 26 κορυφαία Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το ΤΕΙ Αθήνας κ.α. Το περιεχόμενο είναι ειδικά προσαρμοσμένο  για το ψηφιακό περιβάλλον και είναι ελεύθερα προσβάσιμο και διαθέσιμο στο διαδίκτυο για όλους! Τα ανοικτά ψηφιακά μαθήματα δεν οδηγούν στη χορήγηση κάποιου πιστοποιητικού, ωστόσο σου δίνουν μια καλή αφορμή να διευρύνεις τις γνώσεις σου for FREE!

Γίνε Digital expert  με τη βοήθεια του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Με την υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών (nationaldigitalacademy.gov.gr) συγκεντρώνει, σε μια πλατφόρμα, εκπαιδευτικό περιεχόμενο που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις ψηφιακές σου δεξιότητες ελεύθερα, δωρεάν και χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες εγγραφής. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 214 μαθήματα από 32 πιστοποιημένους παρόχους, ανάλογα με τις ανάγκες,  τα ενδιαφέροντα και το επίπεδο γνώσεων σου. Πριν ξεκινήσεις, αξιοποίησε το εργαλείο αυτοαξιολόγησης, που θα σε βοηθήσει να εκτιμήσεις το επίπεδο της ψηφιακής του ικανότητας. Η παρακολούθηση είναι διαδικτυακή οπότε μπορεί να γίνει από όπου θέλεις και με τον ρυθμό που σου ταιριάζει!

 

amita1

 

Δωρεάν Μαθήματα στο Harvard και το MIT από τον υπολογιστή σου!

To edX (edx.org/) είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2012, με τη συνεργασία των πανεπιστημίων Harvard και MIT. Στόχος του είναι να παρέχει εκπαίδευση προσβάσιμη από όλους, δημιουργώντας παράλληλα μια κουλτούρα συνεχούς, δια βίου μάθησης & χωρίς κόστος!. Με εκατομμύρια μαθητές, προσφέρει σήμερα περίπου 2.800 μαθήματα από 140 κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια, όπως το MIT, το Harvard, το Berkeley, το Welseley College, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης κ.α.  

Δια βίου μάθηση με την υποστήριξη της Google και του Ιδρύματος Bill και Melinda Gates

Το Khan Academy (khanacademy.org)  είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2008 και παρέχει δωρεάν εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης για οποιονδήποτε, οπουδήποτε, εστιάζοντας σε μαθήματα  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως τα μαθηματικά και η φυσική. Έχει βοηθήσει εκατομμύρια μαθητές, ενώ στα ιδρυτικά του μέλη ανήκουν φορείς όπως το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates αλλά και η Google.

 

amita2

 

«Σπάζοντας» τον κώδικα της ακριβής εκπαίδευσης στον τομέα του προγραμματισμού

Το Codeacademy.com είναι μια διαδραστική πλατφόρμα που μπορεί να σε διδάξει πολλές και διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού. Προσφέρει αρκετά δωρεάν μαθήματα, τα περισσότερα από τα οποία μπορούν να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 11 ώρες. Έως τώρα έχει εκπαιδεύσει εκατομμύρια μαθητές απ’ όλον τον κόσμο σε θέματα όπως ο προγραμματισμός, η πληροφορική και η επιστήμη των δεδομένων.

Free γνώση, παρέα με τον πιο απολαυστικό χυμό!

Και επειδή κάθε νέα προσπάθεια απαιτεί ενθάρρυνση, η νέα Amita Free σε τέσσερις υπέροχες γεύσεις (Πορτοκάλι/ Βερίκοκο/ Μήλο, Βύσσινο, Ροδάκινο και Πορτοκάλι/Καρότο/Λεμόνι) θα σου κρατήσει απολαυστική παρέα σε κάθε μάθημα! Η καινοτόμα σειρά χυμών με την υπογραφή της Amita και χωρίς προσθήκη ζάχαρης διαθέτει σημαντικά λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα φρουτοποτά με ζάχαρη χάρη στο γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Κυκλοφορεί σε συσκευασίες 330ml και 1lt, για διαλέξεις ελεύθερα!

Αυτόν τον Δεκέμβρη,  βάλε πλώρη για νέες γνώσεις χωρίς άγχος και ενοχές, συντροφιά με την Amita Free!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved