Τι ύψος έχει το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο;

Στο Dubai μετρούν ορόφους για να τους πάρει ο ύπνος.

Εδώ και δέκα χρόνια το Burj Khalifa βλέπει τον κόσμο από τα 828 μέτρα και είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο και για καταλάβετε την απόσταση του ισογείου από το ρετιρέ σας ενημερώνουμε ότι μεταξύ τους διαφορά θερμοκρασίας είναι στους 7 βαθμών κελσίου . Οι 163 όροφοι του διάσημου ουρανοξύστη του Dubai όμως δεν κατέχει μόνο αυτό το ρεκόρ όπως αναμενόταν. 

Εκτός από τον αριθμό των ορόφων που είναι και αυτός ρεκόρ, φιλοξενεί το ψηλότερο εστιατόριο στον κόσμο, το At.mosphere στα 442 μέτρα ενώ λίγο πιο πάνω στον 144ο όροφο βρίσκεται το ψηλότερο nightclub του κόσμου. Διαθέτει τη μεγαλύτερη διαδρομή ανελκυστήρα στον κόσμο, στα 504 μέτρα καθώς και τη μεγαλύτερη γυάλινη επιφάνεια. Εκτός από τα ρεκόρ στους ορόφους του υπάρχουν χώροι γραφείων, κατοικίες όπως κι ένα ξενοδοχείο με την επιμέλεια του Giorgio Armani.

Η αποπεράτωσή του διήρκησε πέντε χρόνια και δαπανήθηκε το ιλιγγιώδες ποσό των 1,2 δις ευρώ. Εξίσου εντυπωσιακή με την κορυφή του είναι και η βάση του ουρανοξύστη των ρεκόρ. Εκεί απλώνεται το εντυπωσιακό Dubai Fountain, με τη διάμετρο των 275 μέτρων και των 6600 φώτων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved