Τι εννοείτε πως ο χειμώνας δεν είναι για μπίρα;

Ένας συντάκτης απορεί για όσους την σνομπάρουν λόγω εποχής. 

Η αιώνια διαμάχη που είχα πάντα με φίλους, ήταν πως δεν χρειάζεται μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα ώστε να απολαύσουμε μία μπίρα. Ξέρω πως η μπίρα έχει μία ταυτότητα. Ένα πλαίσιο θα έλεγα καλύτερα. Αυτό που έχεις ανάψει το μπάρμπεκιου, που παίζει μουσική το κινητό και ακούγονται κουτάκια να ανοίγουν και πώματα να φεύγουν από την κορυφή των μπουκαλιών. Ωραία εικόνα. Όχι όμως η μόνη εικόνα.

 

 

Παρότι είμαι άνθρωπος του ουίσκι, το θεωρώ αδικία να μην υπάρχει μέσα στην ημέρα η όρεξη για μία μπίρα. Πολύ χειρότερα, είναι να θέλεις να πιείς, αλλά οι διάφοροι τριγύρω σου να σου το χαλούν αναφέροντας πως η μπίρα δεν έχει θέση στον χειμώνα που βιώνουμε. Ούτε καν. Το αλκοόλ είναι αλκοόλ και γι’ αυτόν το λόγο και μόνο, αξίζει να εμπιστεύεσαι την κάθε γουλιά που απολαμβάνεις. Η μπίρα λοιπόν, είναι στο μυαλό της ανθρωπότητας ένα ευχάριστο διάλειμμα. Είναι αυτό το «ας ανοίξω μία μπίρα» που ψάχνεις αφορμή να το κάνεις, είτε είσαι σπίτι απολαμβάνοντας ένα φαγητό, είτε είσαι με τον κολλητό σου και λέτε τα νέα σας. Εγώ έβλεπα την μπίρα πάντα σαν αξεσουάρ. Ο κολλητός, το μέρος, η κουβέντα, η μπίρα. Και έτσι είναι.

Έρευνα: Όσο πιο συχνά πας για μπίρες τόσο πιο ευτυχισμένος γίνεσαι.

Χώρια ότι οι Βέλγοι και οι Βαυαροί δεν είναι βλάκες. Σου λένε πως είτε απολαμβάνεις μία φρουτώδη μπίρα, είτε μία Weiss, είτε ακόμη και lager, η θερμοκρασία δωματίου είναι η κατάλληλη για τον οισοφάγο. Δεν λέμε να μπούμε στη διαδικασία να μιμηθούμε τους Άγγλους που κάποιοι μάλιστα την θέλουν και χλιαρή, αλλά η θερμοκρασία δωματίου είναι ιδανική. Χώρια τις προτιμήσεις, υπάρχουν μπίρες που έχουν βγει αποκλειστικά για να πίνονται σε τέτοιες θερμοκρασίες, ώστε να αντιλαμβάνεσαι και εσύ καλύτερα τα αρώματά τους. Οπότε μπορείς να δεις την μπίρα και ως μία αφορμή για να γνωρίσεις καινούργιες ποιότητες και γεύσεις. Tέλος είναι και όλα εκείνα τα συν που φέρνει μαζί της και τα έχουμε ξαναγράψει ουκ ολίγες φορές. Από την πρωτεΐνη που περιέχει και την βιταμίνη Β, μέχρι ότι μειώνει την κακή χοληστερόλη και προστατεύει τα νεφρά σου από πέτρα και άλλα προβληματικά σκηνικά.

 

mpira xeimwnas2

 

Όμως το θέμα είναι να απενεχοποιήσουμε λίγο όλες αυτές τις άγραφες αηδίες που  μας έχουν κάτσει στο σβέρκο ως νόμοι και μας λένε ότι δεν πρέπει να απολαύσουμε μία μπίρα λόγω χειμώνα. Και όχι μόνο μπίρα. Οτιδήποτε. Άλλωστε εδώ που τα λέμε, τι πήγε στραβά κάθε φορά που αποφάσισες να ανοίξεις μία μπίρα για να την απολαύσεις;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved