Οι πωλήσεις πολυτελέστατων σπιτιών ανθίζουν ξανά και υπάρχει λόγος

Για τους οικονομικά δυνατούς, η πανδημία θέλει καλοπέραση.

 

Δεν το λέμε εμείς, το αναφέρει το Bloomberg σε πρόσφατο άρθρο του. Αν και μας άφησε για μερικά δευτερόλεπτα να αναρωτηθούμε αν πρόκειται για πραγματική είδηση, τελικά είναι. Τα ακριβά και απλησίαστα για τους περισσότερους σπίτια, αυτά με τα πολλά γκαράζ, την πισίνα και τα 8 δωμάτια, βρίσκουν συνεχώς νέους ιδιοκτήτες. Και υπάρχει λόγος.

Το μικρό σπίτι με την μεγάλη προσωπικότητα

Τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας, οι οικονομικά ευκατάστατοι κρατούν της απαιτούμενες αποστάσεις από τον απλό κόσμο στις πόλεις και μετακομίζουν εκεί που θα θέλαμε να μετακομίσουμε όλοι μας. Κάπου στην εξοχή, με ένα δάσος να μας περιβάλλει και την ησυχία να κυβερνά την καθημερινότητά μας.

 

 

Σύμφωνα με την εταιρεία Redfin, η οποία μάλιστα βασίζεται σε νούμερα, οι πωλήσεις πολυτελέστατων κατοικιών ανθίζουν ξανά. To 42% προς το τέλος του 2020 σε πωλήσεις είναι χαρακτηριστικό και δεν αφήνει περιθώριο για αμφισβήτηση. Φυσικά, ο λόγος που υπάρχει τέτοια άνοδος, είναι ο κορονοϊός και η απόσταση που θέλουν να κρατήσουν από τη μάζα όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved