Τα ευρωπαϊκά σινεμά, τα θέατρα και η τηλεόραση συρρικνώνονται

Η πανδημία του κορονοϊού χτυπά την Ευρώπη με πολλούς τρόπους.

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Οπτικοακουστικό Θεμάτων, ή αλλιώς European Audiovisual Observatory, είναι ένα ινστιτούτο το οποίο παρέχει στατιστικές και αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και γενικότερα τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων. Όπως έγραψε το Hollywood Reporter, η νέα μελέτη του ινστιτούτου είναι θλιβερή καθώς έγινε γνωστό πως η πανδημία του κορονοϊού θα αφήσει τα σημάδια της στις ευρωπαϊκές οπτικοακουστικές εταιρείες με ζημιές που θα αγγίξουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
 

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες φαίνεται να είναι οι μόνες που κατάφεραν να αποφύγουν αυτή την καταστροφή. Τα κέρδη για τους υπόλοιπους είναι 80.9 δισεκατομμύρια ενώ τον προηγούμενο χρόνο ήταν 90.8 δισεκατομμύρια. Ο Gilles Fontaine, συγγραφέας της μελέτης, βλέπει μια μικρή ανάκαμψη μέσα στο 2021 αλλά αυτή δεν θα είναι η επιθυμητή.

Οι διαφημίσεις στην τηλεόραση θα πέσει στο 20% και οι κινηματογράφοι θα δουν πτώση 70% συγκριτικά με τα νούμερα του 2019. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες, αντίθετα, θα δουν αύξηση κατά 30% και από το 2021 θα φτάσει το τρομερό 60%. Στο γενικό lockdown, άλλωστε, οι περισσότεροι παρακολουθούσαν ταινίες και σειρές από τον υπολογιστή τους και ήταν από τις πρώτες επιλογές διασκέδασής τους.

mov

Σύμφωνα με τον Fontaine, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και η τηλεόραση θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο μέσα στο 2021 δείχνοντας το πόσο πολύ άλλαξε η πανδημία την καθημερινότητά μας, την οικονομία και τη διασκέδασή μας.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved