O Baby Yoda άξιζε ξεχωριστό βραβείο Emmy

Πώς το sidekick του Mandalorian κατάφερε να κλέψει την παράσταση.

Δύο πράγματα ήταν βέβαια από το πρώτο επεισόδιο του Mandalorian. Πως ο Baby Yoda ήταν αξιολάτρευτος και πως η ιστορία του δεν θα τελείωνε τόσο γρήγορα όσο θα περίμενε κανείς. Το αποτέλεσμα ωστόσο, είναι πως μία μαριονέτα κόστους 5 εκατομμυρίων δολαρίων, κατάφερε να κλέψει την παράσταση. Και τα βραβεία αν σκεφτείς η σειρά πήρε πέντε Emmy’s για το Creative Arts. Όμως αν ο Baby Yoda ήταν αληθινός ηθοποιός, θα άξιζε ξεχωριστό Emmy.

 

 

Αν όμως αφήσεις απ’ έξω το γεγονός ότι έχεις λατρέψει ένα δημιούργημα της Legacy Effect για έναν χαρακτήρα που έγραψε ο Jon Favreau και χειρίζονται δύο τεχνικοί, θα πρέπει να παραδεχτείς πως δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη καρδιά που να μην κατάφερε να λιώσει ο Baby Yoda – μέχρι και εκείνη του Mandalorian για την ακρίβεια. Θα μπορούσες κιόλας να πεις ότι στην αρχή, η όλη συμπάθεια και η προσοχή που ξεκινάει να έχει o Mandalorian για τον μικρό, θα μπορούσε να είναι και κάποιο εναλλακτικό σενάριο τύπου Three Men and a Baby. Αλλά τελικά είναι τόσα πολλά περισσότερα και έχουμε να ευχαριστούμε την Δύναμη.

Ο 50 ετών Baby Yoda, γιατί τόση είναι η ηλικία του, είναι από το ίδιο μυστήριο είδος από το οποίο προέρχεται ο κανονικός Yoda (σ.σ.: και που ο George Lucas επέλεξε να μην αποκαλύψει ποτέ το όνομά τους) και η προσφορά του στη σειρά είναι κάτι περισσότερο από το να κάθεται στην αιωρούμενη κούνια του. Έσωσε ουκ ολίγες φορές την ημέρα και κάπως έτσι κατέληξε να φτάσει τον Mandalorian στο σημείο να λέει «Wherever I go, he goes». Σε σημείο δηλαδή που μόνο και μόνο για το troll της υπόθεσης, θα έπρεπε να είναι υποψήφιος για Β’ Ανδρικού στα φετινά Emmy’s.  Γιατί μπορεί κάθε φορά που εμφανιζόταν στο πλάνο να κάναμε όλοι μαζί εν χορώ «ααα» και «ωωω», αλλά πέρα από την γλυκούλικη υπόστασή του, ο Baby Yoda ήταν ένα άξιο μωρό sidekick. Πολύ καλύτερο από τα πιτσιρίκια wannabe heroes που τα βλέπουμε στις Χολιγουντιανές ταινίες και είναι πιο υπερβολικά από ποτέ.

 

 

Άλλωστε αν τα πράγματα στη συνέχεια του Mandalorian και την δεύτερη σεζόν κινηθούν όπως πάνω-κάτω τα περιμένουμε, ο Baby Yoda θα είναι ο μόνος σύνδεσμος για λίγο στόρι με τους Jedi και η Δύναμη έχει ήδη ξυπνήσει μέσα του. Σε κάθε περίπτωση, αν ο χαρακτήρας του ήταν πραγματικός, ίσως να μιλούσαμε και για έναν ολοκαίνουργιο child star από άλλο γαλαξία κάπου πολύ-πολύ μακριά από τον δικό μας. Επειδή όμως οι καλογραμμένοι χαρακτήρες σε ένα series είναι αυτοί που συγκεντρώνουν τους υπόλοιπους τριγύρω τους χωρίς να απασχολούν μονίμως τα πλάνα, θα ελπίζαμε και σε μία εξέλιξη του Baby Yoda και ηλικιακά αν και εφόσον το series είχε αρκετές σεζόν. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως παρότι γνωρίζουμε την ηλικία του, δεν γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνει το είδος του Yoda. Και ίσως οι δημιουργοί της σειράς να θέλουν να παίξουν με αυτό.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι άκρως υπέροχος. Μόνο και μόνο γι’ αυτό, του άξιζε ένα ξεχωριστό Emmy.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved