Η κλιματική αλλαγή κάνει πράσινη την Ανταρκτική

Βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας πραγματικότητας.

«Η αρχή ενός νέου οικοσυστήματος». Με αυτόν τον τρόπο χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες τις αλλαγές στην Ανταρκτική και το πράσινο που άρχισε να αχνοφαίνεται κάτω από το χιόνι που λιώνει, αφήνοντας έτσι το περιθώριο για άλλα είδη να αναπτυχθούν εκεί. Είναι κάτι λογικό ή κάτι που θα έπρεπε να περιμένουμε αργά ή γρήγορα;

Η κρίση που βιώνει η Φύση είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη

Η βρετανική ομάδα πίσω από αυτή την έρευνα θεωρεί πως αυτό το φαινόμενο πρόκειται να γίνει πιο έντονο στο μέλλον και αυτό γιατί η παγκόσμια υπερθέρμανση βοηθάει σε μεγάλο βαθμό. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, το πράσινο που ανθίζει μπορεί να γίνει αντιληπτό από το διάστημα. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η μελέτη στο Journal Communications.

«Όλο αυτό μπορεί να δημιουργήσει νέους βιοτόπους. Είναι η αρχή ενός νέου οικοσυστήματος», είπε ο Matt Davey από το πανεπιστήμιο του Cambridge και ένας από τους επιστήμονες που ηγήθηκε της έρευνας. Όπως φαίνεται, με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αφού ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα υψηλές και φέτος, αυτό το συνεχιστεί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved