Είναι ο Διονύσης Πρώιος ο πιο cool τύπος που έχουμε δει σε MasterChef;

Η απάντηση είναι «ναι» και γράψαμε όλους τους λόγους γι' αυτό.

Δεν έχουμε λάβει ποτέ συμμετοχή σε κάποιο παιχνίδι τύπου MasterChef, αλλά φανταζόμαστε πως σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο. Και δεν λέμε για τις γνώσεις μαγειρικής και την δημιουργία των πιάτων, αλλά και όλη την κατάσταση που ενδεχομένως να επικρατήσει ανάμεσα στους παίκτες. Αν έχουμε δει κάτι όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως μερικές καταστάσεις χρειάζονται γερό στομάχι για να αντιμετωπίσεις κόντρες και γκρίνιες. Ή απλά να κοιτάξεις την δουλειά σου. Αυτό που κάνει τόσο πετυχημένα και με επαγγελματισμό ο Διονύσιος Πρώιος.

 

 

 

Τον Διονύση τον έχουμε συμπαθήσει από την πρώτη στιγμή. Είναι 54 χρονών, είναι κοσμογυρισμένος, έχει άλλη αντίληψη τόσο για την μαγειρική όσο και για τους ανθρώπους. Ο Anthony Bourdain είχε δηλώσει σε μία συνέντευξή του πως «Aν ο chef δεν ταξιδέψει τον κόσμο να τον γνωρίσει, δεν θα γίνει ποτέ αρκετά καλός». Μας βρίσκει 100% σύμφωνους και αυτό φαίνεται και στην κουλτούρα του Διονύση στον διαγωνισμό. Έχει άλλη οπτική για τα πιάτα, προσπαθεί να εντάξει πάντα τα πράγματα που έχει μάθει στα ταξίδια του και η γενικότερη μποέμ συμπεριφορά του είναι εκείνη του ώριμου πεπειραμένου από την ζωή άντρα που δεν έχει να αποδείξει κάτι στους συμπαίκτες του παρά μόνο στον εαυτό του – και στους κριτές φυσικά μιας και βρίσκεται εκεί για το έπαθλο.

 

Το μεγαλύτερο όμως προσόν του Διονύση, είναι ότι ξέρει να επιβιώνει και εμείς αυτό έχουμε ξεχωρίσει. Δεν μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε στους πιο τρελούς μας εφιάλτες πως είναι να χάνεις ένα παιδί, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια στον Διονύση που υπολόγισε ότι υπάρχει επόμενη μέρα για τον ίδιο όσο πατάει τα πόδια του στη Γη. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζεις φρικαλέες καταστάσεις, αλλά ακόμη δυσκολότερο να ζεις με τον πόνο και παράλληλα να προσπαθείς τα μέγιστα για τον εαυτό σου. Ο Διονύσης δεν το άφησε ποτέ αυτό. Ακόμη και στους κύκλους των food editors ήταν γνωστός για τις προσπάθειες του με το El Pecado ή το Dos Gardenias μαζί με τον Γιάννη Καβουρτζή του πλέον γνωστού Minnie the Moocher.

 

 

 

Πέρα από την φαντασία στα πιάτα και τις μαγειρικές του ικανότητες, σαν αντρικό σάιτ δεν θα μπορούσαμε να μην ξεχωρίσουμε και το στυλ του. Ο Διονύσης δεν είναι ο κλασσικός Έλληνας 50αρης των παλιών cult βιντεοταινιών. Και ευτυχώς δηλαδή. Προσέχει την εμφάνιση του, δίνει αξία στα ρούχα του -πόσο μάλλον όταν πολλές από τις στυλιστικές του επιλογές είναι από τις συμβουλές του Λάκη Γαβαλά- ενώ ακόμη και στο κούρεμα δίνει αξία στο undecut πολύ πιο επιδέξια από ανθρώπους που έχουν τα μισά του χρόνια. Αυτό όμως λέγεται αισθητική. Και η αισθητική είναι κάτι που έρχεται με την εμπειρία. Η αισθητική δεν περιορίζεται μόνο σε χτενίσματα, σε πιάτα και σε ντύσιμο. Είναι άποψη. Και οι σωστές απόψεις δημιουργούνται όταν ανοίγουν περισσότερο οι ορίζοντές σου.

 

 

Εμείς τον ευχαριστούμε και από την πλευρά του τηλεθεατή, γιατί άνθρωποι σαν αυτόν κρατάνε το επίπεδο στην τηλεόραση και ειδικά όταν περιτριγυρίζετε από παίκτες που είναι σαν συμπεριφορά παραδείγματα προς αποφυγή. Και καλή του επιτυχία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved