Η πρωινή ρουτίνα δύο ιδιαίτερων ανθρώπων

Το πρωινό ξύπνημα καθορίζει το υπόλοιπο της ημέρας μας και οι Stephen King και Winston Churchill το γνώριζαν καλά.

Ο κάθε άνθρωπος επαναλαμβάνει σχεδόν τις ίδιες κινήσεις κάθε πρωί. Χωρίς να είμαστε σε θέση να σου πούμε αν το πρόγραμμα που ακολουθείς εσύ είναι σωστό ή όχι, θα σου παρουσιάσουμε τις πρωινές ρουτίνες των Stephen King και Winston Churchill, δύο ανθρώπων ιδιαίτερων και επιτυχημένων στον τομέα τους.

Ο πρώτος είναι ίσως ο πιο γνωστός συγγραφέας τρόμου όλων των εποχών και είναι από εκείνους που μπορούν και περηφανεύονται πως οι μετέπειτα γενιές ακολουθούν πιστά ή προσπαθούν να ακολουθήσουν πιστά τον τρόπο γραφής του.

Ο δεύτερος έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έγινε γνωστός για τις αποφάσεις του που σε συνδυασμό με τις αποφάσεις των άλλων μεγάλων δυνάμεων, έβαλε τέλος στις αρρωστημένες ιδέες και πράξεις της Ναζιστικής Γερμανίας.

Stephen King: Για τον γνωστό συγγραφέα τρόμου, οι συγκεκριμένες κινήσεις κάθε πρωί, παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Ο ίδιος, σηκώνεται από το κρεβάτι νωρίς και ξεκινάει να γράφει από τις 8. Δίπλα του έχει ένα ποτήρι νερό ή τσάι. Πίνει την βιταμίνη του, βάζει μουσική και κάθεται ακριβώς στην ίδια θέση που κάθεται εδώ και πολλά χρόνια. Η συγκεκριμένη ρουτίνα τον βοηθάει να γράψει γιατί το μυαλό του, γνωρίζει πως όταν ακολουθείται η συγκεκριμένη διαδικασία, είναι η ώρα για να λειτουργήσει και στη συνέχεια να δημιουργήσει.

Winston Churchill: Η ρουτίνα της ιδιαίτερης αυτής περίπτωσης, ήταν ακριβώς αυτό: Ιδιαίτερη. Άνοιγε τα μάτια του γύρω στις 7:30 το πρωί όμως έμενε στο κρεβάτι. Από εκεί σηκωνόταν στις 11, έκανε μπάνιο και ύστερα γύριζε και πάλι στα αγαπημένα του σεντόνια για να φάει το πρωινό του. Στη συνέχεια διάβαζε τις ειδήσεις και μιλούσε με την γραμματέα του. Όταν αποφάσιζε να εγκαταλείψει το κρεβάτι του έπινε ένα ουίσκι με σόδα. Αυτό που καταλάβαμε εμείς, είναι πως ο Winston Churchill προτιμούσε την αργή και σταδιακή διαχείριση των καταστάσεων που εκτυλίσσονταν γύρω του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved