Ποιο είναι το μυστικό της ενέργειας του «Greek Freak»;

Υπάρχει λόγος που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι «ιπτάμενος»...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μόνο τυχαία δεν έχει φτάσει να θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Ο Έλληνας φόργουορντ χύνει καθημερινά τόνους ιδρώτα, δουλεύοντας πάρα πολύ σκληρά, εντός και εκτός παρκέ. Ο Mike Budenholzer, προπονητής των Milwaukee Bucks, έχει δηλώσει, μάλιστα, πως αναγκάζεται να κλειδώνει το προπονητικό κέντρο για να αποτρέψει τον Γιάννη από το να πηγαίνει μονός του σε ώρες εκτός προπονήσεων.

Η αγωνιστική και σωματική εξέλιξη του «Greek Freak» είναι εξωπραγματική τα τελευταία έξι χρόνια, γεγονός που έχει αποτελέσει ακόμα και αντικείμενο επιστημονικής μελέτης. Όταν έλαβε χώρα το Ντραφτ το Καλοκαίρι του 2013, ο Έλληνας MVP του ΝΒΑ ζύγιζε περίπου 89 κιλά και είχε ύψος 2,06 μέτρα. Σήμερα, έχει αυξήσει τη μυϊκή του μάζα κατά 23 κιλά και το ύψος του κατά 5 εκατοστά! Που βρίσκει, άραγε, όλη την αυτήν την ενέργεια που απαιτείται για να μπορεί να συντηρεί το σώμα ενός «ημίθεου»; Και αν ο χαρακτηρισμός αυτός σου φαίνεται υπερβολικός, τότε μάλλον δεν πρέπει να γνωρίζεις ότι το άνοιγμα των χεριών του είναι 2,21 μέτρα, της διασκελιάς του 2,64 μέτρα, της παλάμης 30,5 εκατοστά, όπως και ότι το μήκος του αχίλλειου τένοντά του αγγίζει τα 34,2 εκατοστά.

 

Ονειρικές προδιαγραφές

Με λίγα λόγια, μπορεί να καρφώσει σχεδόν από τη γραμμή του τρίποντου, να διανύσει το παρκέ με μόλις 10 δρασκελιές, να σουτάρει από άλμα 3,15 μέτρων και να αναπτύξει την «ταπεινή» ταχύτητα των 27,3 χιλιομέτρων την ώρα. Πρόκειται, δηλαδή, για χαρακτηριστικά και επιδόσεις, που όμοιά τους δεν υπάρχουν, όχι μόνο στο μέσο όρο των «κοινών θνητών», αλλά και των υπόλοιπων υπεραθλητών. Μπορεί η φύση να τον έχει προικίσει με όλες αυτές τις προδιαγραφές, το «μυστικό» του Γιάννη, όμως, ήταν πάντα η σκληρή προπόνηση, από τότε που με ένα MILKO στην τσάντα, περπατούσε στην Ελλάδα έξι χιλιόμετρα μαζί με τον αδερφό του τον Κώστα για να φθάσει στο γήπεδο. Διένυαν αυτήν την απόσταση με τα πόδια κάθε μέρα, μόνο και μόνο για να προπονηθούν, δίνοντας διαρκώς το 100%, ώστε να μην έχουν ούτε μια μέτρια μέρα.

 

freak1

 

Το μόνο που άλλαξε από τότε δεν είναι, φυσικά, η επιμονή τους, αλλά η έμφαση του μπουκαλιού του αγαπημένου τους σοκολατούχου ροφήματος, η οποία σηματοδοτεί και τη μετάβαση από την περίοδο, που ο Γιάννης αγωνιζόταν με «ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ», στην εποχή που γράφει ιστορία στα παρκέ του ΝΒΑ, με μότο του, πλέον, το #kantoalithino. Φέτος, μάλιστα, το μυστικό της ενέργειας του Greek Freak στην προπόνηση, αλλά και μετά από κάθε παιχνίδι, αποκτά και δύο «αδελφάκια», το MILKO PROTEIN Choco, που περιέχει 26g πρωτεΐνης ανά συσκευασία, την αγαπημένη σοκολατένια γεύση MILKO και 50% λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με τα ροφήματα γάλακτος με κακάο, καθώς και το MILKO PROTEIN Dark Choco, το οποίο περιέχει 26g πρωτεΐνης ανά συσκευασία, ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ και 0% προσθήκη ζάχαρης!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved