Η ομολογία του εμπρηστή για τις φωτιές στην Ηλεία

Την ομολογία του 43χρονου που συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού για τις πρόσφατες φωτιές στην Ηλεία κατάφερε να αποσπάσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Πριν ξεσπάσει η τελευταία μεγάλη πυρκαγιά στη Βάρδα, που απείλησε και τα πρώτα σπίτια της πόλης, οι άνδρες της ΔΑΕΕ βρίσκονταν στην περιοχή και παρακολουθούσαν τις κινήσεις ατόμων που ήταν ύποπτα για εμπρησμό.

Έτσι έφτασαν στον 43χρονο από τη Ν. Μανωλάδα, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ομολόγησε την εμπλοκή του σε πέντε περιπτώσεις. Οι τέσσερις ήταν στην περιοχή του νεκροταφείουτης Ν. Μανωλάδας και η 5η σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή του φράγματος Πηνειού.

Οι άνδρες της ΔΑΕΕ, παρακολουθούσαν τον δράστη, αφού τον είχαν εντοπίσει μετά τις δύο πυρκαγιές που έβαλε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του νεκροταφείου της Ν. Μανωλάδας. Λίγο πριν «ξαναχτυπήσει» τον προσήγαγαν στο Α.Τ. Βουπρασίας, όπου και κατά την προανάκριση ομολόγησε τις πράξεις του. Υποστήριξε δε, πως τις φωτιές στο νεκροταφείο τις έβαζε για να καθαρίσει το χώρο, καθώς έλεγε πως κανένας δεν ενδιαφερόταν για αυτό.

Οι κάμερες ασφαλείας ήταν ένα από τα στοιχεία που «έδεναν» την υπόθεση αφού ο δράστης φαινόταν ξεκάθαρα να περνά από συγκεκριμένα σημεία λίγο πριν την έναρξη των πυρκαγιών. Μαζί με άλλα δεδομένα συνδέθηκε η δράση του και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην ομολογία του. Μάλιστα έγινε και αναπαράσταση στα σημεία που έβαλε τις φωτιές ως προς τον τρόπο που δρούσε ο 43χρονος.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο δράστης εμπλέκεται σε δύο πυρκαγιές στις 18/8 και σε άλλες δύο στις 24/8.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Newsbomb.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved