Είναι πάντα διαφορετικό να βλέπεις σειρές με τον πατέρα σου
Πώς σχολιάζει ένας πατέρας 5 διάσημες τηλεοπτικές σειρές.

Είναι ωραίος τύπος ο πατέρας μου. Και το γεγονός ότι κάθεται μαζί σου να δει τηλεοπτικές σειρές, τον κάνει λίγο πιο κορυφαίο απ’ ότι είναι ήδη. Και ξέρεις γιατί; Γιατί το ζει. Εντυπωσιάζεται τόσο από τις σκηνές και από τον τρόπο που η σύγχρονη τεχνολογία τις βοηθάει να προβληθούν, που χαίρεται σαν παιδάκι. Ή και που κάνει σαν παιδάκι.

Γιατί κάποιες του συμπεριφορές, μπορεί να αγγίζουν τον παλιμπαιδισμό αλλά είναι αξιολάτρευτες. Με κορυφαίες εκρήξεις και ατάκες που κάνουν την τηλεοπτική σειρά μαζί του να παίρνει χρώμα. Και εννοείται πως αν έχεις τέτοια μαργαριτάρια καταγεγραμμένα, δεν τα αφήνεις να πάνε χαμένα.

Απολαύστε τον.

 

1. Στο Game of Thrones τρελάθηκε με την Cersei στα πατώματα

Δεν μπορώ να θυμηθώ τι ακριβώς έτρωγε -πάντα τρώει κάτι- αλλά πνίγηκε. Χαμός. Η Cersei να έχει γονατίσει για τον Jamie, ο πατέρας μου να πνίγεται να έχει κοκκινήσει και εγώ να τον αναθεματίζω που τρώει ξαπλωμένος. «Αμάν το κέρατο μου θα πάθεις τίποτα». Συνήλθε, ήπιε λίγο νερό και μετά μούτζωσε την οθόνη.

«Καλά αυτός κάνει σεξ με την αδερφή του; Κάτσε. Τα ΕΧΕΙ με την αδερφή του;».
«Ναι ρε πατέρα τι λέμε τόση ώρα»
.

Άρχισε να γελάει τόσο πολύ που κρατούσε την κοιλάρα του να μην πέσει στο πάτωμα. Κάπου εκεί, όπου δηλαδή το medieval fantasy έχει αποτύχει να τον εντυπωσιάσει, ξεκινά να επικαλείται τον Tolkien. «Ε βέβαια. Δεν έχουν σενάρια και βάζουν να πηδιούνται αδέρφια. Αύριο μεθαύριο θα βλέπουμε άλογα να βιάζουν πόρνες. Τι είναι αυτά ρε; Όταν έγραφε o Tolkien, δεν είχε ανάγκη τέτοια τεχνάσματα και αιμομιξίες. Εκεί φαίνεται το ταλέντο». Αυτό κρατάει περίπου 10 λεπτά αφού έχει σχολιάσει και τα πρότυπα της κοινωνίας σήμερα. Όπως επίσης και το ότι πέρα από τον Tolkien, Ο,ΤΙ δημιουργήθηκε μετά είναι μία σαπίλα που απλά προσπαθεί να εντυπωσιάσει.

«Για βάλτο λίγο πίσω γιατί πνίγηκα και το έχασα…».

 

 

2. Στο Αmerican Gods τον έπαιρνε συνέχεια ο ύπνος

Προσπάθησε. Το πάλεψε. Δεν έχει διαβάσει Neil Gaiman αλλά του άρεσε το κόνσεπτ. Αλλά κάθε φορά που προσπαθούσε να το παρακολουθήσει, σχεδόν πάντα κέρδιζε ο ύπνος. Ξυπνούσε κάποιες στιγμές και έκανε πως δεν κοιμήθηκε ποτέ. Ή τουλάχιστον προσπαθούσε να με πείσει με επιφωνήματα. «Πςςς…», «Πωωω», «Τους ξέκανε ε;». Αλλά το έβλεπες στο νυσταγμένο του ύφος. Αυτό του 70χρονου που λέει «Δεν 'πα να καίγεται η Γη, εγώ θέλω να κοιμηθώ». Έμενε όμως και δεν έλεγε λέξη για να μην χαλάσει το χατίρι του μοναχογιού του που θέλει να δει American Gods. Επικότερη ίσως στιγμή του, η αποκάλυψη της ταυτότητας του Ian McShane ως Odin. Ακούει τους κεραυνούς. Ξυπνάει. Με κοιτάζει προβληματισμένος.

«Τι έγινε;»
«Του είπε πως είναι ο Όντιν»
«Σιγά το νέο. Μόνο αυτός δεν το είχε καταλάβει. Τι χαζοί που είναι τέλος πάντων Αμερικάνοι;».

 

 

3. Στο Vikings έγινε Νίκος Αναστόπουλος

Ήταν τόσο απορροφημένος που του ξέφευγαν σιγανόφωνα. Αυτό τα έκανε ακόμα πιο επικά. Πάλεψε ο Ragnar με τον Earl Haraldson. «Έλα, έτσι, δώστου». Την πρώτη φορά δεν έδωσα σημασία. Γενικότερα τα πετούσε. Τράβαγε η Lagertha ένα κλωτσίδι για παράδειγμα και τον άκουγες «Έτσι…τσούξτους». Χαμηλόφωνα πάλι. Λες και φοβόταν μην τον ακούσει κάποιος και πει «Δεν ντρέπεσαι γέρος άνθρωπος;». Όταν ο Rollo τους πρόδωσε άρχισε να ξεσπαθώνει. «Α αυτός. Ποντικομαμή από το 1ο επεισόδιο. Γιατί δεν τον σκοτώνουν». Εκεί που άφησε ελεύθερο τον εαυτό του, ήταν στην πολιορκία του Παρισιού, που είχε πάρει ρόλο Νίκου Αναστόπουλου.

«Τι κάνουν μωρέ, τι στρατηγική είναι αυτή;»
«Ρε μπαμπά, πάλι;»
«Συγνώμη συγνώμη»

Δεν περνούσαν πέντε λεπτά και άρχιζε τα ίδια. Σου έπαιρνε τα αυτιά και δεν σταματούσε κιόλας.

«Έλα μωρέ, ποιος τα σκέφτεται αυτά τα σενάρια, που τους είχαν κρύψει μωρέ τους τοξότες;;»
«Έλα πατέρα το βγάζω»
«Όχι όχι εντάξει. Θα κάτσω ήρεμος»
«Τελείωσε, το κλείνω»
«Μία! Μία φορά! Θα κάτσω ήρεμος σου λέω. Βασικά γιατί σε παρακαλάω, αφού με έμαθες να μπαίνω στο Netflix».

 

 

Βέβαια ήταν πιο αστείος όταν προσπαθούσε να εξηγήσει τις ηελκτρονικές συσκευές.

 

4. Στο Black Sails τον έπιασε το πολιτικό του με το Jamestown

Το γούσταρε από την πρώτη στιγμή. Του άρεσε τόσο πολύ που ξαναέβλεπα την σεζόν μαζί του, παρότι το είχα κάνει ήδη με τους κολλητούς μου. Τους λάτρεψε τους πειρατές και του άρεσε το γεγονός ότι το στόρι περιέγραφε τι είχε συμβεί πριν τα γεγονότα του βιβλίου «Το Νησί των Θησαυρών». Σιχάθηκε τους Εγγλέζους τόσο πολύ, που όταν πέθανε η «γυναίκα» του Flint στο Jamestown, τα έβαλε με την μάνα μου λόγω της σκωτσέζικης καταγωγής της. Σηκώθηκε φουριόζος μετά το επεισόδιο

«Το φάγανε το κορίτσι. Πω πω πω. Κοίτα 'δω ρε. Αλλά αυτοί ήταν πάντα οι Άγγλοι αγόρι μου. Οι μεγαλύτέροι δολοφόνοι της ιστορίας. Στη μάνα σου να τα πεις αυτά, στο σόι της, το παίζουν και τζέντλεμεν».
«Άλλο οι Σκωτσέζοι ρε μπαμπά»
«Ναι καλά, τα είδαμε και στο δημοψήφισμα».

 

 

 

5. To Sons of Anarchy δεν έκατσε να το δει ποτέ

Σύντομο αλλά αξίζει. Έκατσε να δει το πρώτο επεισόδιο. Δεν έβγαλε άχνα. Μόνο μία φορά παραπονέθηκε πως κατουριόταν. Έφυγε ανέκφραστος, κύριος, γύρισε από το μπάνιο και μου έκανε νόημα να το συνεχίσω γιατί δεν κατάλαβε όταν του είπα «πάτα το Space πριν κάτσεις». Είδε τον Jax και την παρέα τους στο Sons of Anarchy να κάνουν τα δικά τους, το επεισόδιο κάποια στιγμή τελείωσε. Σηκώθηκε ήρεμα και μου είπε.

«Tι καγκουρόκαμπος ήταν αυτός; Άστο».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved