Οι 5 Νόμοι της Κάλπης που κάθε ψηφοφόρος οφείλει να σέβεται

Οι υποψήφιοι αλλάζουν, η ρουτίνα όμως παραμένει η ίδια.

Η μεγάλη στιγμή της κάλπης έφτασε. Σήμερα ξυπνάμε με χαρά, βάζουμε τα παπουτσάκια μας, φοράμε τα (σχεδόν) καλά μας και μαζί με την αστυνομική ταυτότητα ορμάμε προς το εκλογικό κέντρο του δήμου. Εκεί που θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα σλόγκαν –να ψηφίσουμε για το μέλλον και τον τόπο μας- και να δώσουμε την ψήφο στον καταλληλότερο ευρωβουλευτή-δήμαρχο-περιφερειάρχη-δημοτικό σύμβουλο-κοινοτάρχη για μια Ελλάδα καλύτερη. Για μια γειτονιά ωραία.

Φέτος ειδικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς από δημοτικούς συμβούλους κατεβαίνει και η πλειονότητα των φίλων σου στο Facebook, οι 9 στους 10 κάτοικους της απέναντι πολυκατοικίας, η τριτοξαδέρφη του μπατζανάκη του Κώστα, ο σκύλος της, μπορεί και εσύ ο ίδιος.

may

Μια και μιλάμε για τις Εκλογές του 2019, μήπως έχουν παραμαζευτεί πολλοί υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι;

Εφόσον όμως δεν είσαι ένας εκ των υποψηφίων ή των μελών της εφορευτικής επιτροπής, τότε οφείλεις να ακολουθήσεις την κλασική πεπατημένη του κοινού θνητού αλλά απαραίτητου ψηφοφόρου. Διότι οι φετινές Δημοτικές και Ευρωεκλογές μπορεί να μοιάζουν ξεχωριστές σε σχέση με τις παλιότερες, ωστόσο η ρουτίνα του ψηφοφόρου ήταν, είναι και θα παραμείνει ίδια.

Ναι αυτού που θα στηθεί στην ουρά, θα φάει τον ήλιο στο δόξα πατρί και θα αρχίσει να μοιράζει σταυρούς στα ψηφοδέλτια. Ιδού λοιπόν οι νόμοι της κάλπης που κάθε ψηφοφόρος οφείλει να σέβεται:

 

Καλές ψήφους. Καλή κάλπη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved