Όταν χορεύουν οι Ζουλού

Το «μαύρο του MEGA» είναι ασορτί με τη μαυρίλα και τη σκατοψυχιά αρκετών συνανθρώπων μας.

Ξεχείλισε από συγκίνηση, θύμησες, υποκρισία, χολή, αναμνήσεις, ανθρωπιά και απανθρωπιά το βράδυ του Σαββάτου: το MEGA έριξε αυλαία, «έπεσε το μαύρο» που συζητούσαμε εδώ και καιρό, η μισή Ελλάδα έβλεπε «Απαράδεκτους» και σχολίαζε στα social media. Συνήθως για τον «μακαρίτη», εκείνες τις ώρες τις δύσκολες, όλοι βρίσκουν κάτι καλό να πουν, να θυμηθούν, να γελάσουν, να δακρύσουν – υπάρχει πάντα και η επιλογή να μην πεις τίποτα αν δεν σου βγαίνει. Αλλά στη χώρα της σκατοψυχιάς, υπάρχουν κάποιοι που δεν σέβονται ούτε καν το πένθος. Λογικό σε μεγάλο βαθμό, στην Ελλάδα ζούμε…

 

 

Ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Ψυχάρης, η Σαράφογλου και «όλες οι κοινωνικές ομάδες που ψήφισαν ναι», ο Σταύρος Θεοδωράκης και η εκπομπή για τη «Χρυσή Αυγή», η στάση του καναλιού σε διάφορα ζητήματα κοινωνικά ή πολιτικά, βρέθηκαν στο στόμα και το πληκτρολόγιο διάφορων «αναλυτών», σχολιαστών και ανθρώπων που έχουν μάθει να κουνάνε το δάχτυλο καθημερινά και να μην σέβονται τίποτα. Λες και ο Πρετεντέρης ή η Τρέμη και όλοι οι υπόλοιποι ήταν μόνοι τους το MEGA, λες και οι περισσότεροι από τους παραπάνω είχαν ή έχουν κάποιο βιοποριστικό πρόβλημα από το κλείσιμο του καναλιού ή λες και δεν δούλευαν τόσοι και τόσοι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, οι οποίοι έμειναν (εδώ και καιρό) στο δρόμο. «Να πάνε να πνιγούν και οι τεχνικοί και όλοι, αυτοί έκοβαν και έραβαν, συνυπεύθυνοι είναι ΚΑΙ αυτοί για την κατάντια του MEGA, της τηλεόρασης, της κοινωνίας γενικότερα», θα σου πουν οι «κουνοδαχτυλάκηδες». Όλως τυχαίως (τυχαίως, που λέει ο λόγος…), είναι οι ίδιοι που στην προσευχή τους κάθε βράδυ, παρακαλάνε τον καλό Θεούλη να κλείσει ο ΣΚΑΪ ή ο Alpha ή ο ΑΝΤ1 ή όποιο κανάλι τυχαίνει να μην γουστάρουν, είναι οι ίδιοι που πριν κανέναν χρόνο όταν πρωτομπήκε στη ζωή μας ο διαγωνισμός – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες έκαναν σαν Ζουλού σε παραδοσιακούς χορούς έχοντας τη «σιγουριά» ότι τα μισά κανάλια θα κλείσουν. Ζουν ανάμεσά μας αυτοί οι τοξικοί τύποι, δηλητηριάζουν ό,τι «αγγίζουν», εκπνέουν τριπλάσια διοξείδιο του άνθρακα από το μέσο άνθρωπο, μαζί με θειάφι και δηλητήριο.

 

mega0mauro ergazomenoi 500 500x250

 

Για όλους αυτούς και όσους ακόμα δεν γούσταραν το MEGA ή τον ΣΚΑΪ ή οποιοδήποτε άλλο κανάλι, η επιστήμη έχει κάνει τα κουμάντα της και πριν πολλά – πολλά χρόνια, ανακάλυψε μια μαγική συσκευή που λέγεται ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ. Αυτή η μαγική συσκευή, σου δίνει τη δυνατότητα να «εξαφανίζεις» από το οπτικό σου πεδίο τον Πρετεντέρη, τον Πορτοσάλτε, τον Χατζηνικολάου ή τον Βερύκιο, όποιον τέλος πάντων σου σπάει τα νεύρα ή σου χαλάει την αισθητική ή σου φέρνει αναγούλα ή θεωρείς που κάνει προπαγάνδα ή οτιδήποτε άλλο. Με αυτόν τον τρόπο, με αυτήν την καταπληκτική εφεύρεση, μπορείς να αλλάζεις κανάλια χωρίς να σηκώνεσαι από τον καναπέ εύκολα και γρήγορα και να βάζεις το κανάλι και το πρόγραμμα της αρεσκείας σου ή να την κλείνεις τη ρημάδα την τηλεόραση, αφού σε χαλάει τόσο.

Εμείς οι υπόλοιποι, που δεν αναγουλιάζουμε με την τηλεόραση και δεν πανηγυρίζουμε που έκλεισε το MEGA, νομίζω πως έχουμε το δικαίωμα να θυμόμαστε με νοσταλγία εκείνα τα πράγματα με τα οποία μεγαλώσαμε και τα οποία μας σημάδεψαν, από το 1989 μέχρι «χθες» ή για την ακρίβεια μέχρι «προχθές», αφού εδώ και αρκετούς μήνες το κανάλι είχε γίνει «νεκροταφείο σειρών σε επανάληψη». Ο καθένας, αυτά που τον σημάδεψαν, αυτά που τον έκαναν να γελάσει ή να κλάψει, τις αθλητικές μεταδόσεις που τον έκαναν να πεταχτεί στο ταβάνι, τις εκπομπές που βρήκε κάτι να τον κρατήσουν. Είναι καθαρά προσωπικό για τον καθένα, είναι μέσα στην ψυχή του το top-5 ή το top-10. Και στο κάτω – κάτω, δεν είναι το «μαύρο του MEGA» αυτό – καθαυτό που σε στενοχωρεί, αλλά μια σχέση χρόνων, μια τηλεοπτική συνήθεια, κάποιος που «μεγάλωσες» μαζί του και πλέον «έφυγε», αυτό είναι που σε ενοχλεί.

 

 

Για το ποιος έφτιαξε, φταίει, τι θα μπορούσαν να κάνουν τότε ή τώρα και τι μπορεί να γίνει μελλοντικά, «ας το βρει η Υπηρεσία» - έχουν γραφτεί και ειπωθεί άλλωστε πάρα πολλά. Την αγάπη μου και τη συμπαράστασή μου στους ανθρώπους που εργάστηκαν εκεί, που έμειναν στο δρόμο, που σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης δεν κατάφεραν να βρουν μια άλλη δουλειά ή υπο-απασχολούνται παλεύοντας για το μεροκάματο. Και ένα μεγάλο «μπράβο» στον ΑΝΤ1, τον βασικό ανταγωνιστή του MEGA από καταβολής κόσμου, για το μήνυμα που έβγαλε τα ξημερώματα της Κυριακής. «Αντίπαλοι στο γήπεδο για όσο κρατάει ο αγώνας, πριν και μετά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα» που λένε και στον αθλητισμό.

Καλά να’ μαστε να το θυμόμαστε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved