Ηλιούπολη: Φταίμε όλοι για την 19χρονη

Ο Νίκος Συρίγος ρίχνει το φταίξιμο σε όσους συνεχίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια, αφήνοντας παιδεραστές και κτήνη να δρουν ανενόχλητοι.

Η Ηλιούπολη είναι μια μικρή συνοικία. Όχι χωριό αλλά οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους. Όπως και πιο κάτω, στον Άγιο Δημήτριο, στη Δάφνη… Στην περίπτωση του 19χρονου κοριτσιού που κατηγορεί τον πατέρα της για βιασμό και εν συνεχεία την εξέδιδε ένας (συγγνώμη από τους αστυνομικούς) μπάτσος, τα κανάλια δεν έδειξαν ανθρώπους-μάρτυρες που δήλωσαν ανήξεροι ή είπαν «ήταν καλό παιδί και δεν είχε δώσει δικαιώματα στη γειτονιά» για τον μπάτσο…

 

 

Έδειξαν ανθρώπους, που κάτι είχαν δει, κάτι είχαν ακούσει, κάτι είχαν καταλάβει αλλά δεν μίλησαν ποτέ. Είτε από αδιαφορία, είτε από φόβο. Άφηναν το κορίτσι, μαζί με άλλα κορίτσια- όπως προκύπτει από την εξέλιξη της έρευνας- να γίνονται έρμαιο στα χέρια ενός αλήτη, που με τσαμπουκάδες, απειλές και ψευτομαγκιές κονόμαγε στις πλάτες των κοριτσιών… Πουλώντας νταβατζιλίκι. Και στα κορίτσια και στη γειτονιά. Η μόνη που άκουσε την 19χρονη κι όχι μόνο μίλησε αλλά στάθηκε δίπλα της και αποκάλυψε τον εφιάλτη ήταν ένα άλλο κορίτσι… Ένα κορίτσι που δεν φοβήθηκε. Που δεν είπε «ωχ αδερφέ…». Που δεν αδιαφόρησε. Που βγήκε μπροστά.

 

 

Και μπράβο της! Μπράβο της!

Όλοι εσείς, όλοι εμείς που ξέρουμε και δεν μιλάμε, που φοβόμαστε, που αδιαφορούμε για το τι συμβαίνει στη διπλανή πόρτα, έχουμε τεράστια ευθύνη για αυτές τις καταστάσεις. Νταβατζήδες σαν κι αυτόν τον αλητήριο θρέφονται από την αδιαφορία και το φόβο μας. Νιώθουν άτρωτοι όσοι η κοινωνία αρνείται, φοβάται να τους αντιμετωπίσει… Και τα θύματα πολλαπλασιάζονται. Δεν φτάνει να χειροκροτήσεις τα παιδιά που θα βρουν το κουράγιο να μιλήσουν για το δράμα τους. Δεν σε λυτρώνει το «μπράβο» που θα πεις στην κοπέλα που βοήθησε το κορίτσι… Δεν αφαιρεί βάρος από τους δικούς σου ώμους.

 

 

Ναι, εσύ που βγήκες στην κάμερα και είπες «έβλεπα ένα αμάξι να ξεφορτώνει κοπέλες αλλά…». Τι αλλά; Πήγαινε και μίλα εκεί που πρέπει. Δεν είσαι κουτσομπόλης ή ρουφιάνος αν πας, είσαι κοινωνικά ευαίσθητος. Είσαι άνθρωπος. Και οι άνθρωποι οφείλουμε να είμαστε γενναίοι και να προστατεύουμε, να σώζουμε τους αδύναμους από κάθε λογής τέρατα και νταβατζήδες…

Φταίμε όλοι που το κακό νικούσε για τόσα χρόνια. Που τόσα κορίτσια φοβούνται ακόμη και τώρα να μιλήσουν και να τον καταγγείλουν. Κι όσο καθόμαστε στον καναπέ και κουνάμε το κεφάλι μας βλέποντας ειδήσεις, τόσο αυξάνονται τα τέρατα εκεί έξω. Οι βρικόλακες που ζουν πίνοντας το αίμα αυτών των κοριτσιών. Βγάλτους στο φως λοιπόν. Για να τους «σκοτώσεις». Πριν «σκοτώσουν» κι άλλα κορίτσια… Μπαίνει και χωρίς εισαγωγικά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved