Σαν να μην έχουν ιδέα στο Άμπου Ντάμπι ότι γίνεται Final-4

Η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει, το τζάμπολ πλησιάζει αλλά στο Άμπου Ντάμπι δεν έχουν πάρει μυρωδιά από Euroleague.

 

1 SHARES

Αποστολή στο Άμπου Ντάμπι: Γιάννης Κουβόπουλος

Η δεύτερη ημέρα της παραμονής μας στον «φούρνο» του Άμπου Ντάμπι ξεκίνησε και ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 42 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασίες φυσιολογικές για τα δεδομένα της εποχής. Μάλιστα. Και εμείς θα πρέπει να επιβιώσουμε σε αυτές τις συνθήκες μέχρι και την Κυριακή συνυπολογίζοντας την αδρεναλίνη των αναμετρήσεων, την πίεση και το άγχος της δουλειάς που σε αυτές τις καταστάσεις είναι… 24/7.

Σαν να μην τρέχει τίποτα

Και ενώ εμείς είμαστε πάνω στη δική μας τρέλα και τρέχουμε από εκδήλωση σε εκδήλωση, από προπόνηση σε προπόνηση, από γήπεδο σε γήπεδο, οι κάτοικοι του Άμπου Ντάμπι βρίσκονται στην… κοσμάρα τους. Απολύτως τίποτα και απολύτως κανένας δεν έχει καταφέρει να τους βγάλει από την καθημερινότητά τους, δεν έχει καταφέρει να τους βγάλει από τη γυάλα τους με τους ντόπιους να συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους και να μην έχουν πάρει «μυρωδιά» από Euroleague Final-4.


Αν εξαιρέσεις κάποια, τύπου, χριστουγεννιάτικα στολίδια που έχουν τοποθετήσει στους δρόμους γύρω από το γήπεδο, με το logo της διοργάνωσης αλλά και με τον αριθμό 25 που παραπέμπει στα χρόνια του πρωταθλήματος, τίποτα άλλα δε θυμίζει Final-4. Και ΟΚ. Μέχρι σήμερα να το δεχθούμε. Αλλά αν και σήμερα δε μπουν και οι Αμπουνταμπιανοί στο κόλπο τότε θα έχουμε θέμα.

Τι έχει σήμερα το πρόγραμμα;

Σήμερα είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η συνέντευξη Τύπου των 4 προπονητών και ενός παίκτη από την κάθε ομάδα, ενώ το απόγευμα οι ομάδες θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση στην “Etihad Arena” και θα έχουν την πρώτη τους επαφή με το γήπεδο όπου αύριο θα δώσουν και την τελευταία… ρανίδα του αίματός τους για να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης και να διεκδικήσουν την κούπα.


Επίσης από σήμερα αναμένεται να φτάσει στην πόλη και ο μεγάλος όγκος φιλάθλων τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού, αλλά και της Φενέρμπαχτσε. Η φάση θα θυμίζει δηλαδή πέρσι το Βερολίνο, αλλά μάλλον θα είναι πιο ήπια τα πράγματα στην Πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Με τη Μονακό δεν ασχολούμαστε, μιας και ουσιαστικά θα είναι οι παίκτες με τις οικογένειες τους. Για να δούμε λοιπόν τι θα γίνει και σήμερα και αν αυτό το περίφημο Final-4 Glory της Euroleague θα μπορέσει να αφήσει την αστερόσκονή του, στην… σκόνη που “πνίγει” καθημερινά την ατμόσφαιρα του Άμπου Ντάμπι.

Με τη Μονακό δεν ασχολούμαστε, μιας και ουσιαστικά θα είναι οι παίκτες με τις οικογένειες τους. Για να δούμε λοιπόν τι θα γίνει και σήμερα και αν αυτό το περίφημο Final-4 Glory της Euroleague θα μπορέσει να αφήσει την αστερόσκονή του, στην… σκόνη που “πνίγει” καθημερινά την ατμόσφαιρα του Άμπου Ντάμπι.

Είναι που είναι περίεργο από τη στιγμή που δεν διεξάγεται σε ευρωπαϊκή χώρα, το να το ζεις από μέσα καθημερινά και με την πόλη να μην νιώθει καν τον παλμό για το σπουδαίο αυτό event, σε κάνει να νιώθεις αυτόματα πραγματικά πολύ περίεργα.

Υ.γ. Αυτή η ζέστη είναι πραγματικά αφόρητη, κάνει ακόμα και τον ελληνικό καύσωνα να μοιάζει με χαλαρό aircondition.

1 SHARES
©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved