INTIME «Στο Βερολίνο θα είναι πάντα ωραία»: Επιστροφή με αναμνήσεις και «επεισόδιο»

Ο Γιάννης Κουβόπουλος μεταφέρει κλίμα, εικόνες, καταστάσεις και συναισθήματα από το φετινό Final-4 σε σχέση με εκείνο του 2009.

Βερολίνο 2024. Και όμως έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια. Δέκα πέντε. Το πάμε και ολογράφως για να το εμπεδώσουμε. Γιατί το 2009 ήμασταν στην τρυφερή ηλικία των 26 Μαΐων και πλέον μετρούν αντίστροφα για τα 41. Για να το εμπεδώσουμε είπα; Για να το χωνέψουμε καλύτερα…

 

 

Λοιπόν, για να μη μιζεριάσουμε θα συμφωνήσουμε ότι παραμένουμε 26 και κουβαλάμε στις αποσκευές μας και 15 χρόνια εμπειρίας.

Βερολίνο, λοιπόν και πάλι. Εκτός από την 15χρονη εμπειρία μας στις αποσκευές μας βρίσκονται και αξέχαστες και ατελείωτες αναμνήσεις. Ενός μαγικού Final-4. Ενός μαγικού “εμφύλιου” όπου για πρώτη φορά (μετά τα «μακρινά» Τελ Αβίβ και Σαραγόσα) ο Παναθηναϊκός βγήκε νικητής και κόντρα σε όλους και σε όλα σε μια καταπράσινη O2 Arena έραψε το πέμπτο αστέρι στην ασήκωτη φανέλα του.

 

 

Το πρώτο που έχει αλλάξει και το «τούρκικο» καρτέρι

Ο2 ε; Παλιά… στο Τέξας. Πλέον UBER Arena. Μία από τις πρώτες διαφορές που προλάβαμε να καταγράψουμε με την άφιξή μας στη γερμανική πόλη.

Μια άφιξη περιπετειώδης, αν μη τι άλλο. Μιας και με το που πατήσαμε το πόδι μας στο Βερολίνο οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε φρόντισαν να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας. Οι Τούρκοι έστησαν καρτέρι στην αποστολή του Παναθηναϊκού, δημιούργησαν απίστευτα επεισόδια εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τη διοργάνωση και τη γερμανική αστυνομία, αλλά το ελληνικό προξενείο φρόντισε να κάνει ότι έπρεπε και να γλιτώσουμε τα χειρότερα.

 

 

Ας ελπίσουμε ότι ήταν μια κακή παρένθεση. Γιατί το ταξίδι ξεκίνησε ιδανικά. Με τους “πράσινους” στα καλύτερά τους, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να ταξιδεύει μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά του και να συνοδεύει την… πράσινη οικογένεια του, τον κόσμο να είναι στα κάγκελα και την καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ να “χτυπάει” από σήμερα και επίσημα στο Βερολίνο.

Από σήμερα το μενού έχει μπάσκετ, μπάσκετ, μπάσκετ και… αναμνήσεις! Καλό Euroleague Final-4 να έχουμε!

 

4280705

 

O Γιάννης Κουβόπουλος ακολουθεί την αποστολή των «πράσινων» στο Βερολίνο και μας μεταφέρει καθημερινά, κλίμα και καταστάσεις από το Final 4 στη στήλη «Στο Βερολίνο θα είναι πάντα ωραία», συγκρίνοντας παράλληλα το τότε (2009) με το σήμερα (2024). Μείνετε συντονισμένοι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved