Μάζεψε τους κολλητούς και κατέβα στο Epidavros Triathlon

Ο διοργανωτής Πάνος Ρώτας μάς εξήγησε γιατί το ΣΚ 16-17 Σεπτεμβρίου είναι η τέλεια αφορμή να πας Επίδαυρο.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο κάτι όμορφο γίνεται στην Επίδαυρο. Το Epidavros Triathlon. Ξέρω το ακούς και σκέφτεσαι ότι του τρίαθλο σημαίνει άπειροι κουβάδες ιδρώτα και μπόλικη καταπόνηση ή ότι στην Επίδαυρο πάμε μόνο για το θέατρο. Δεν είναι όμως έτσι. Κατ’ αρχάς υπάρχουν τόσες κατηγορίες που αν πραγματικά θέλεις να αθληθείς -και δεν ψάχνεις για δικαιολογίες- θα βρεις εκείνη που ταιριάζει στο επίπεδό σου. Έπειτα διοργανώνονται και τόσα άλλα παράλληλα fitness events που δεν είναι απαραίτητο να κάνεις τρίαθλο.

Μιλήσαμε με τον διοργανωτή του Epidavros Triathlon, τον Πάνο Ρώτα, επικεφαλής της why not, και μας είπε τα πάντα για αυτή τη διοργάνωση η οποία φιλοδοξεί να γίνει κάτι περισσότερο από μια αθλητική εκδήλωση. Φιλοδοξεί να γίνει ο προορισμός για ένα συναρπαστικό τριήμερο με επίκεντρο τον αθλητισμό.

Η why not επιλέγει για τις αθλητικές της εκδηλώσεις (Bikechallenge, Επιδαύριος Δρόμος, EpidavrosTriathlon) την Επίδαυρο. Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου τόπου και τον επιλέξατε για τη διοργάνωση του Epidavros Triathlon;

H Επίδαυρος είναι ένας προορισμός που συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα και ευνοεί την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων όπως το Epidavros Triathlon. Το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον με τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας, η πλούσια πολιτιστική  κληρονομιά, οι πολύ καλές ξενοδοχειακές υποδομές, η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι παράγοντες που  συνηγορούν στην επιτυχή διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων. Σε όλα τα παραπάνω εάν προσθέσουμε την άψογη συνεργασία με τον δήμο και τους καταπληκτικούς εθελοντές που αποτελούν υπόδειγμα, τότε έχουμε ότι απαιτείται για μια επιτυχημένη και ασφαλή αθλητική διοργάνωση.

14560164 1184630521603790 4140081005571550884 o

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των διαδρομών; Τι θα μαγνητίσει την προσοχή των συμμετεχόντων και τι ενδέχεται να τους δυσκολέψει;

Όλες οι διαδρομές σε όλα τα αγωνίσματα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε οι αθλητές να απολαύσουν το φυσικό τοπίο της Επιδαύρου κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα κολυμπήσουν στις πεντακάθαρες παραλίες της περιοχής, θα ποδηλατήσουν δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε δάσος, θα διασχίσουν γραφικούς οικισμούς ενώ το τρέξιμο θα γίνει είτε μέσα στο πανέμορφο δασικό μονοπάτι της Πολεμάρχας είτε στη διαδρομή του Μικρού Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου.

Όσον αφορά τις δυσκολίες που αναφέρετε, δεν νομίζουμε ότι θα δυσκολέψει κάτι, ιδιαίτερα τους αθλητές γιατί όπως έχουμε τονίσει και στην προκήρυξη του αγώνα, οι απαιτητικές διαδρομές όπως αυτές του Endurance Triathlon απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους αθλητές οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την όποια δυσκολία ως πρόκληση.

Στο πρόγραμμα παρατηρεί κανείς ότι για το Tρίαθλο υπάρχουν 4 διαφορετικές κατηγορίες, ενώ παράλληλα διοργανώνεται και aquathlon (για ενήλικες και παιδιά), αγώνας κολύμβησης 1.500 μέτρων και crosSwim με τον Γιάννη Δρυμωνάκο. Με τέτοιο πρόγραμμα, μάλλον κανείς δεν έχει δικαιολογία για να μην κατέβει στην Επίδαυρο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, σωστά;

Σωστά, περιμένουμε όλους τους αθλητές στην Επίδαυρο ώστε να ζήσουν την εμπειρία του Epidavros Triathlon. Το πρόγραμμα μας σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις όλων αθλητών ανεξαρτήτως ηλικίας και ενδιαφέροντος. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές να γευτούν τη χαρά της συμμετοχής και του ευ-αγωνίζεσθαι σε αυτόν τον μαγευτικό τόπο της Επιδαύρου. Αθλητισμός είναι προσπάθεια, συμμετοχή και ικανοποίηση για την επίτευξη του προσωπικού στόχου.

14241498 696657000488051 2284110054166706152 o

Σαββατοκύριακο, σε ένα όμορφο μέρος με εύκολη πρόσβαση, για Τρίαθλο και πολλές αθλητικές δραστηριότητες για όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες. Αυτό στα δικά μου αφτιά δεν ακούγεται απλώς σαν ένα ακόμα αθλητικό event αλλά σαν μια ευρύτερη πρόταση για ένα ολοκληρωμένο city break με επίκεντρο το fitness. Πιστεύετε ότι πλέον τα αθλητικά events μπορούν να γίνουν ολοκληρωμένες προτάσεις ψυχαγωγίας;

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι μας έχουμε την ανάγκη να βρούμε διέξοδο στα προβλήματα και τις ανησυχίες που μας περιβάλλουν. Events όπως το Epidavros Triathlon προσφέρουν τέτοιες επιλογές. Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον, η ανακάλυψη νέων προορισμών και η γνωριμία με τους υπόλοιπους αθλητές είναι σημαντικοί  παράγοντες για να γεμίσουν ευχάριστα το Σαββατοκύριακο. Και βέβαια μην ξεχνάμε τη  χαρά και την υγεία που προσφέρει ο αθλητισμός . Για αυτό επιδίωξη μας είναι το Epidavros Triathlon να μην είναι  απλώς ένας αγώνας, άλλα ένα γεμάτο, ολοκληρωμένο και αναζωογονητικό  city break με επίκεντρο τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα το συναρπαστικό αγώνισμα του Τριάθλου.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει για το Epidavros Triathlonκαι ποιες οι φιλοδοξίες σας για τη συνέχεια του θεσμού;

Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε έναν άρτιο και ασφαλή αγώνα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αθλητή, με στόχο το Epidavros Triathlon να είναι ένα event που όλοι οι αθλητές να επιθυμούν να εντάξουν στον ετήσιο προγραμματισμό τους. Παράλληλα, θέλουμε να προσφέρουμε ένα πλήρες αθλητικό διήμερο για την παρέα και όλη την οικογένεια διότι για εμάς αθλητισμός είναι πρώτα από όλα διασκέδαση. Για την συνέχεια του θεσμού δεν κρύβουμε την φιλοδοξία μας το Epidavros Triathlon να γίνει ένας αγώνας με σημαντική Ευρωπαϊκή απήχηση.

poster NEW



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved