Ο Άρης Χατζηαντωνίου «αποκαλύπτει» τον μεγαλύτερο μύθο γύρω από τους bartenders

Πολυσχιδής με γνώσεις, εμπειρία και χιούμορ μας μιλάει για τη μπαρ σκηνή του τότε και του σήμερα και τα δεκάδες projects που τρέχει.

 

Ο Άρης Χατζηαντωνίου ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των bartenders που μετατρέπουν ένα απλό ποτό σε έργο τέχνης. Έφερε μία νέα εποχή στη μπαρ σκηνή της Αθήνας, κάνοντας τη μοριακή μέρος της γαστρονομικής μας κουλτούρας. Ήταν καιρός που ήθελα να μιλήσω μαζί του και να μου πει για όλα αυτά που έχει κάνει, αλλά και να μάθω τη φιλοσοφία του γύρω από το drink. Συναντήθηκα μαζί του στο Νatu στην Κηφισιά και μου μίλησε για τα περασμένα, το πώς έχει αλλάξει η σκηνή του μπαρ, για τον μεγαλύτερο μύθο γύρω από τους bartenders, τη δημιουργία του Momix, τη μεγάλη απόφαση που πήρε επαγγελματικά, αλλά και τα τόσα projects που τρέχει, όπως είναι οι συνεργασίες με το Δειπνοσοφιστήριο, το Metaxa, αλλά και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που κάνει.

Το πρόγραμμα Learning For Life σου δίνει τα εφόδια για να γίνεις o σύγχρονος επαγγελματίας του μπαρ

 

Στο τέλος της κουβέντας μας, μου μίλησε για τα αγαπημένα κοκτέιλ των αντρών ενώ παράλληλα έφτιαξε ένα σφαιροποιημένο bubble, το οποίο στην πραγματικότητα είναι ένα κοκτέιλ με ρούμι και καφέ, με αφυδατωμένο και μαγειρεμένο σύκο και ένα crumble από μπισκότο και φιστικοβούτυρο, το οποίο το ψέκασε από πάνω με έλαια λεμονιού και με λίγο λευκό ρούμι. Έτσι μπόρεσα να δω τα «μαγικά» του από κοντά.

To ταξίδι της σομελιέ Γιοβάννα Λύκου στον ατελή κόσμο του κρασιού

Μιλώντας με τον Άρη ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά που μου έκανε εντύπωση είναι η θετική του ενέργεια. Πέρα από κορυφαίος bartender, πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητα και καλός φίλος, όπως πρέπει να είναι ένας καλός bartender. Είναι εκεί και για να σε ακούσει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved