«Με τον Loki δεν ξέρεις ποτέ τι να περιμένεις»

Ο Dan DeLeeuw, μιλάει στο Ratpack για όλες τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ως σκηνοθέτης του 2ου επεισοδίου του «LOKI» Season 2.

32 SHARES

Επιμέλεια: Χρήστος Κάβουρας

Ο Kang the Conqueror και οι υπόλοιποι variants ετοιμάζονται για τον Multiversal War, ωστόσο μέχρι να συμβεί αυτό έχει να ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο. Και το όνομα αυτού, Loki. 

Ο Θεός της Ζαβολιάς δεν είναι πλέον ένας supervillain, αλλά αποτελεί την τελευταία σανίδια σωτηρίας του Multiverse στην Season 2 της Πρωτότυπης σειράς «LOKI» από τα Marvel Studios, που είναι τώρα διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney+.


Το MCU βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και στο Ratpack συνομιλήσαμε με τον σκηνοθέτη του 2ου επεισοδίου της σειράς, Dan DeLeeuw, για όλα όσα πρέπει να περιμένουμε στη δεύτερη σεζόν, για τον Loki που ακόμα ψάχνει την ισορροπία ανάμεσα στο καλό και το κακό, και το αν πρέπει να περιμένουμε και άλλη σεζόν. 


-Η πρώτη σεζόν του Loki μας γνώρισε ουσιαστικά το Multiverse. Στη δεύτερη, που πλέον το κοινό είναι πιο υποψιασμένο, πόσο πιο απαιτητική ήταν η δουλειά σας;

Ας είμαστε ειλικρινείς, το Multiverse ο κόσμος το γνώρισε από τα κόμικς ή τα animated series και σε δεύτερη φάση από το LOKI. Είχαμε βέβαια αρκετά πράγματα να επαναπροσδιορίσουμε, όπως για παράδειγμα το Sacred Timeline, τι κάνει η Time Variance Authority (TVA) και γιατί σβήνει τα timelines κ.α. Η μεγαλύτερη πρόκληση στην οποία έπρεπε να ανταπεξέλθουμε ήταν το πώς θα δημιουργήσουμε το περιβάλλον για τις συνέπειες που θα έχει για το Multiverse το ότι ο He Who Remains που κρατούσε τις ισορροπίες «έφυγε» από τη μέση, τι θα ακολουθήσει και εν τέλει πώς θα επηρεαστούν όλοι οι υπόλοιποι.

-Πόσο πολύ σας βοηθά η εμπειρία σας ως supervisor των visual effects σε παραγωγές της Marvel;

Νομίζω ότι η εμπειρία από τέτοιες παραγωγές είναι πολύ σημαντική για το γενικότερο αποτέλεσμα της δουλειάς. Δηλαδή μπορώ να φαντάζομαι εύκολα το αποτέλεσμα των δυνάμεων του Loki, όπως και κάθε άλλου χαρακτήρα που απαιτεί ειδικά εφέ, ξέροντας μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητες που έχουμε και πώς μπορούν να αποτυπωθούν στην οθόνη. Είναι σημαντικό να ξέρεις πώς αυτά που έχεις στο μυαλό σου μπορούν να πραγματοποιηθούν και ταυτόχρονα να είναι πειστικά στο κοινό μέσω των κατάλληλων σκιών και visual effects.


-Με δεδομένο ότι όσοι είναι εντός TVA αποτελούν variants άλλων, πόσοι είναι οι variants τελικά;

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει αρκετά fan theories γύρω από το κομμάτι των variants της TVA. Το πιο σημαντικό όμως στη δεύτερη σεζόν δεν είναι το πόσοι variants υπάρχουν εντός TVA αλλά τι συμβαίνει με την ελεύθερη βούληση ή τη μοίρα, το πώς οι χαρακτήρες θα αντιδράσουν γνωρίζοντας αυτή την κατάσταση. Στη δεύτερη σεζόν θα δείτε αυτά τα ερωτήματα να απαντώνται μέσω των πρωταγωνιστών.

-Ποια ήταν η μεγαλύτερή σας πρόκληση στη δεύτερη σεζόν;

Νομίζω ότι στη δεύτερη σεζόν είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία να εξελίξουμε τους χαρακτήρες και όχι μόνο να αφήσουμε τα γεγονότα να κυλήσουν. Να κατανοήσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος ο Loki, από τη μετάβασή του από villain σε ήρωα, και κυρίως, να δούμε πώς θα ανταποκριθεί στην προσπάθειά του σώσει το πολυσύμπαν. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας να καταφέρουμε να αναδείξουμε αυτή την πλευρά του χαρακτήρα του που πλέον δουλεύει για το καλό.


-Με δεδομένο ότι σκηνοθετήσατε το δεύτερο επεισόδιο της σεζόν, ποιες ήταν οι επιρροές σας και τι σας άρεσε περισσότερο στη γενικότερη διαμόρφωσή του;

Το ταξίδι στο χρόνο σου επιτρέπει να εξετάσεις πολλές διαφορετικές οπτικές και καταστάσεις, όπως για παράδειγμα το να βρεθείς στο παρελθόν και στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’70. Θέλει βέβαια αρκετή μελέτη για να μεταφέρεις με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια όσα γίνονταν στο «τότε». Αυτή η μεταφορά όμως του ρετρό τοπίου, των αυτοκινήτων, ακόμα και της νοοτροπίας του παρελθόντος είναι κάτι που μας άρεσε πολύ πίσω από τα σκηνικά.

-Και το πιο δύσκολο κομμάτι του συγκεκριμένου επεισοδίου ποιο ήταν;

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να θυμάσαι ακριβώς σε ποιο σημείο έχει μείνει η ιστορία και οι χαρακτήρες της και πώς θα τα πας ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχουν μεν χαρακτήρες που έχουν ίδιους σκοπούς με την πρώτη σεζόν, όπως η Sylvie η οποία συνεχίζει να θέλει να εκδικηθεί την TVA παρά το γεγονός ότι έβγαλε από τη μέση τον He Who Remains. Ακόμα και εκείνη, όμως, αναζητεί το επόμενο βήμα της στην ιστορία. Επομένως το δυσκολότερο κομμάτι του επεισοδίου ήταν να δώσουμε στον εκάστοτε χαρακτήρα ένα παραπάνω νόημα στην ιστορία, η οποία συνεχίζεται στα επόμενα επεισόδια.



-Στη δεύτερη σεζόν είδαμε τον υπέροχο Ke Huy Quan να παρουσιάζεται ως Ouroboros (Ο.Β.). Πώς ήταν η συνεργασία μαζί του και τι μπορεί να δώσει ο χαρακτήρας του στη γενικότερη ιστορία;

Είναι όπως το είπες. Υπέροχος. Η συνεργασία μας ήταν μοναδική και κατανόησε αμέσως τι χρειάζεται για να ανταπεξέλθει. Όσον αφορά το χαρακτήρα του, ο ρόλος του βοηθάει πολύ στα ταξίδια στο χρόνο, σίγουρα δείχνει ότι αγαπά τη δουλειά του για υπάλληλος γραφείου. Σου δείχνει ότι έχει την καλύτερη δουλειά του κόσμου, ακόμα και αν βρίσκεται χωμένος σε ένα υπόγειο της TVA.

-Η ιστορία σίγουρα έχει δυνατότητες να επεκταθεί. Υπάρχει η σκέψη και για παραπάνω σεζόν;

Αυτό θα εξαρτηθεί από το φινάλε της δεύτερης σεζόν. Όλοι μας λατρέψαμε τον κόσμο τον οποίο δημιουργήσαμε από την πρώτη σεζόν και, σαφώς, θα θέλαμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτόν. Το φινάλε θα δείξει. Τα πάντα είναι πιθανά.

-Τελικά ο Loki ανήκει στους καλούς ή τους κακούς;

Θα έλεγα ότι είναι αρκετά μπερδεμένος χαρακτήρας. Υπάρχει μεγάλο contrast μέσα του, ξέροντας τι ήταν πριν ξεκινήσει η σειρά του και πού βρίσκεται τώρα. Το δίδαγμα ενός τέτοιου χαρακτήρα είναι ότι «τα πάντα μπορούν να συμβούν» λόγω της μεταστροφής του. Ο Loki θα είναι για πάντα Loki. Είτε ως κακός, είτε ως καλός βρίσκει πάντα τον τρόπο να είναι αγαπητός.


Η 2ος κύκλος της Πρωτότυπης σειράς του Disney+, «LOKI», από τα Marvel Studios, είναι τώρα διαθέσιμoς αποκλειστικά στο Disney+.

Τα νέα επεισόδια είναι διαθέσιμα κάθε Παρασκευή. Μάθετε περισσότερα στο www.disneyplus.com


32 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved