Ο Lucky Peterson θα μπορούσε να είχε γράψει το «Στο Δρόμο»

Μιλήσαμε με τον αναλλοίωτο bluesman για τα live του σε λίγες ημέρες στην Αθήνα, την Etta James αλλά και την ίδια τη ζωή.

Τα 50 χρόνια του Lucky Peterson στο δρόμο, τα οποία αναγράφονται στην επικεφαλίδα της περιοδείας, δεν έγιναν αποκλειστικά για λόγους προώθησης αυτής, αν και αυτό από μόνο του, είναι αρκετό για κάνει κάποιον να πάει να τον θαυμάσει στο Half Note (18/10-21/10). Όταν ακούει κάποιος πως ένας μουσικός έχει περάσει 50 ολόκληρα χρόνια στο δρόμο, φαντάζεται έναν ηλικιωμένο κύριο που παίζει την κιθάρα του ξεκουράζοντας το σώμα του πάνω σε ένα σκαμπό, τραγουδώντας και αναπολώντας τα blues της άγριας νιότης. Η περίπτωση του Lucky Peterson, είναι διαφορετική. Βρίσκεται μόλις 54 χρόνια στη ζωή και αν αναρωτιέσαι πώς είναι εφικτό να έχει περάσει τα 50 στο δρόμο παίζοντας μουσική, είναι απόλυτα λογικό, ο καθένας θα το έκανε.

Ο Lucky, είναι γιος του James Paterson, ενός bluesman ο οποίος υπήρξε ιδιοκτήτης του Governor’s Inn, του ιστορικού nightclub στο Buffalo της Νέας Υόρκης. Ένας από τους θαμώνες, ήταν ο Willie Dixon, ένα από τα μεγάλα ονόματα της blues σκηνής. Ο Lucky, στα 5 του χρόνια τότε, είχε το συνήθειο να ανεβαίνει στη σκηνή. Λίγους μήνες μετά, το παιδί-φαινόμενο θα κάνει την εμφάνισή του στο «The Tonight Show» αλλά και στο «The Ed Sullivan Show» και δεν άργησε να ηχογραφήσει τον πρώτο του δίσκο με το όνομα «Our Future: 5 Year Old Lucky Peterson. Τα 50 χρόνια στο δρόμο, λοιπόν, έχουν εξήγηση και στις 4 εμφανίσεις του στο Half Note, είναι σίγουρο πως θα τις δώσει. Ίσως μιλήσει και για την συνεργασία του με την τεράστια Etta James, ποιος ξέρει;

 

 

Η επιστροφή στην Αθήνα, ο δρόμος και τα μαθήματα που έλαβε από από την περιπλάνησή του

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Απολαμβάνω να παίζω μουσική, να γνωρίζω κόσμο και να συναναστρέφομαι μαζί τους. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα. Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από την τελευταία φορά που βρέθηκα εκεί και πραγματικά ανυπομονώ να ξαναβρεθώ στην όμορφη Αθήνα, με τον ωραίο καιρό και τους ωραίους ανθρώπους. Να παίξω τη μουσική μου και να περιπλανηθώ στους δρόμους αυτής της πανέμορφης πόλης.

Η ζωή με δίδαξε να είμαι δίκαιος. Να ξέρω τι κάνω και μένω πάντα δυνατός σε ό,τι κάνω. Η ζωή με έχει διδάξει πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια.

Η σχέση του με τη blues μουσική αλλά και η άποψή του για τα υπόλοιπα είδη που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια

Δεν είναι καθόλου μα καθόλου δύσκολο να παίζεις μουσική και μάλιστα blues, γιατί και η pop και η folk και το hip hop, προέρχονται από το blues. Έχουν καταβολές σε αυτό. Και εγώ απλά αυτό κάνω. Παίζω blues και αυτό είναι trending.  

Μ’ αρέσει πολύ! Ο πατέρας μου έπαιζε blues, εγώ παίζω blues. Κατά μάνα κατά κύρη… όπως λένε!

Όλα τα τραγούδια μου περιγράφουν τη σχέση μου με το blues. Όλα τα τραγούδια μου είναι blues. Ό,τι και να κάνω είναι blues. Από το πρόσφατο άλμπουμ “50 years” μέχρι και κάθε παλαιότερο, όλα περιγράφουν και συνδέουν τη ζωή μου με το blues. Όλα τα τραγούδια μου είναι παιδιά μου.

 

 

Για τη συνεργασία του με την Etta James αλλά την πιο περήφανη στιγμή της καριέρας του

Έχω συνεργαστεί  πολύ με την Etta James. ‘Ίσως στα περισσότερα σόου της στην Αλαμπάμα ήμουν μαζί της. Και ναι, ήταν μια μοναδική εμπειρία με φοβερή μουσική, εξαιρετικούς μουσικούς και την ευκαιρία να ακούς την Etta James συνεχώς από κοντά.

Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου τώρα που είμαι ακόμα εδώ μετά από 50 χρόνια. Είναι δύσκολο να κάνεις αυτό που αγαπάς και να καταφέρνεις να το κάνεις ασταμάτητα τόσα χρόνια. Γι’ αυτό είμαι περήφανος για τον εαυτό μου. Που συνεχίζω να κάνω αυτό που θέλω και είμαι ακόμα εδώ.

Τι θα ακούσει κάποιος αν βρεθεί στα live του;

Θα ακούσουμε τα τραγούδια του νέου μου δίσκου, μαζί με αρκετά παλαιότερα. Θα διασκεδάσουμε πολύ και θα φροντίσουμε να διασκεδάσουν και όλοι όσοι θα βρίσκονται μαζί μας. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω τι θα ακούσετε, αλλά σίγουρα αυτό που θα ακούσετε είναι βέβαιο ότι θα σας αρέσει. Θα είναι «εγώ». Από την αρχή μέχρι το τέλος, απολύτως εγώ.

Θυμήσου τι είχαμε γράψει για τον B.B. King



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved