Βρήκαμε τα 10 χειρότερα δίδυμα της Ιστορίας και ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ

Ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν είχαν μείνει solo.

1. Οι απατεώνες οι Milli Vanilli

Δεν είναι απλά οι αποτυχημένοι πρόγονοι των Backstreet Boys. Είναι ένα από τα πιο επικά fails στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής. Δύο Γερμανοί, ο Rob Pilatus και o Fab Morvan, βγάζουν δίσκο το 1990 και φτάνουν στο σημείο να κερδίσουν μέχρι και Grammy. Τα κοριτσάκια ουρλιάζουν στις συναυλίες από την χαρά τους, οι χορηγοί πετάνε τα δολάρια σαν να είναι μυξομάντηλα και η τότε μέγιστη δισκογραφική Arista, πανηγυρίζει για τα ταλέντα που ανακάλυψε.

Όπως αποδείχτηκε ωστόσο, οι δύο performers δεν είχαν ηχογραφήσει για τον δίσκο τους ούτε μία λέξη. Για την ακρίβεια, έκαναν lip syncing πάνω από τα τραγούδια που ηχογράφησαν 3 διαφορετικοί τραγουδιστές, χρησιμοποιώντας το κολπάκι μέχρι και στα live. Το δίδυμο έγινε ρόμπα σε μία από τις συναυλίες, το Grammy επιστράφηκε και κάπως έτσι οι Milli Vanilli τελείωσαν πριν καλά-καλά αρχίσουν.

 

2. Ο Μίκυ και ο Γκούφυ

mickey goofy thumb large

Ποτέ δεν συμπαθήσαμε τον εξυπνάκια ζουμπά με την σπαστική φωνή. Πολύ περισσότερο, δεν συμπαθήσαμε ποτέ το στόρι όπου ο Γκούφυ είναι πάντα ο βλάκας και ο Μίκυ πάντα ο έξυπνος. Ναι οκ, το πιάσαμε πως είναι ο ήρωας, αλλά ο Μίκυ αγγίζει τέτοιο σημείο γραφικότητας που σε κάνει να θες να τον δολοφονήσει ο Μαύρος Πητ. Από τη μεριά του, ο Γκούφυ που τον μεταμόρφωσαν σε σούπερ Γκούφυ ντυμένος με πιτζάμες, είναι ο χειρότερος ήρωας που έχει περάσει από τα κόμιξ (ακόμα και ο Φέθρυ είναι πιο συμπαθής). Σε κάθε περίπτωση, είναι από τα χειρότερα δίδυμα που έχουμε δει να λύνουν μυστήρια. Στα τσακίδια. Χίλιες φορές οι Ντακς.

3. Ο Δάτης με τον Αρταφέρνη

555 1

Οι διοικητές της πρώτης Περσικής Εισβολής στην Ελλάδα το 490 π.Χ., ούτε που φαντάζονταν το μέγεθος της φάπας που θα έτρωγαν στο Μαραθώνα. Ξεκίνησαν με σκοπό να τιμωρήσουν τους Αθηναίους επειδή υποστήριξαν την Ιωνική Επανάσταση, αλλά έκαναν το λάθος να συμβουλευτούν τον πρώην τύραννο των Αθηνών, τον Ιππία, για την τοποθεσία της αποβίβασης. Η σφαλιάρα από τον Μιλτιάδη στο Μαραθώνα είναι γνωστή, αλλά το λιγότερο γνωστό είναι η ανικανότητα των δύο διοικητών, οι οποίοι στάλθηκαν από τον Δαρείο ως επικεφαλείς για να αντικαταστήσουν τον τραυματία στρατηγό Μαρδόνιο. Ηθικό δίδαγμα: ποτέ μην παίζεις τα ντέρμπι με τις αλλαγές. 

 

4. Ο Αrnold Schwarzenegger και ο Danny DeVito στο «Οι Δίδυμοι»

arnold schwarzenegger danny devito twins reunite ftr

Η μέρα που ο Arnie αποφάσισε να ασχοληθεί με την κωμωδία. Κακό σενάριο, κακή σκηνοθεσία, κακή επιλογή συνεργασίας. Όσο συμπαθής και αν είναι ο DeVitto, δεν βοηθάει στο να αποκτήσει αυτή η ταινία το παραμικρό ενδιαφέρον. Γενικότερα, είναι τόσο αδιάφορη που δεν συνιστάται ούτε για να σαπίσεις μέσα στο σπίτι σου το Σάββατο. Ευτυχώς δεν έγινε sequel.

 

5. Το σάντουιτς φυστικοβούτυρο με μαρμελάδα

maxresdefault

Τι τοστ είναι αυτό, ρε κακομοίρηδες; Ο πιο επικά fail συνδυασμός μετά τις μπάμιες με το κοτόπουλο. Και τα δύο μαζί, είναι χειρότερη επιλογή και από αυτές που κάνουν οι έγκυες όταν τους πιάνουν λιγούρες. Δεν είναι γλυκό, δεν είναι αλμυρό. Είναι ένα σνακ για αναποφάσιστους, που αρνούνται να δεχτούν την κυριαρχία της Merenda. Αυτό το πράγμα δεν το τρώει ούτε ο συντάκτης μας Χρήστος Κάβουρας.

 

6. Ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν στην ομώνυμη ταινία

13427828 3

Ντάξει, σε μπερδέψαμε ίσως με την κεντρική φωτογραφία του άρθρου, αλλά εκείνος ο Batman των 60s με τον Adam West ήταν παραπάνω από τίμιος. Το όνειδος ήταν αυτός με τον George Clooney και του Chris O’ Donnell στο «Batman & Robin» (αν κάτι μας χαροποίησε με τις Μπάτμαν ταινίες του Nolan, είναι πως ξέπλυναν αυτή τη ντροπή). Ειλικρινά, απορούμε πως η Warner επέτρεψε να βγει στους κινηματογράφους αυτό το αίσχος. To κοιτάς και αναρωτιέσαι. Τι είναι πιο τραγικό; Το σενάριο, ή ότι ένας τύπος που έκανε καριέρα με τη Nespresso παίζει τον Μπάτμαν; Δεν το σώζει, ούτε η προσθήκη της Uma Thurman στο καστ. Μακράν το χειρότερο δίδυμο που είδαμε ποτέ σε σούπερ ήρωες.

 

7. Αυτό το αίσχος με τον Eddie Murphy και τον Michael Jackson

Η χρονιά είναι 1993 και το αστέρι του Bασιλιά της Ποπ έχει αρχίσει να σβήνει. Παρ’ όλα αυτά, η απορία για το τι διάολο σκεφτόταν η παραγωγή γι’ αυτό το βίντεο παραμένει. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση του Eddie Murphy είναι χειρότερη και από εκείνη στο Pluto Nas.

 

8. Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα

Romeo and Juliet 6 copy

Εντάξει, δεν του λες «δίδυμο» αλλά δεν παύει να είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί ποτέ σε ζευγάρι. Εκείνος, πολύ φλώρος για να ορθώσει το ανάστημα του. Εκείνη, πολύ καλόγρια και ηττοπαθής. Πολύ μελό, πολύ έρωτας, πολλή αηδία. Θεωρείται κλασσικό, αλλά ας έχω και γω τη γνώμη μου. Σε φτάνουν στο σημείο να χειροκροτήσεις όταν μαθαίνεις πως τα τινάζουν. Το ζευγάρι το σωστό, το παθιασμένο, το αλήτικο, που έσπαγε κανόνες ήταν η Μπόνι και ο Κλάιντ.

 

9. Ο Torres με τον Drogba

Drogba Torres featured

Ξέρουμε τι θα πεις. «Ρε τι λέτε, η Chelsea τότε σήκωσε Champion’s League». Ναι, και μαζί σου και μπράβο τους. Όμως στατιστικά, το δίδυμο Torres με Drogba ήταν από τα χειρότερα σε απόδοση που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Premier League.Ο Torres δημιουργούσε μία φάση ανά 58 λεπτά για τους 19 μήνες που έκατσε στην Chelsea, ενώ οι πάσες αναμεταξύ τους δεν πέρασαν το 75% επιτυχίας. Κάτι που δεν περιμένεις για Torres-Drοgba, και πόσο μάλλον όταν την περίοδο 2011-2012, ο πρώτος είχε 9 γκολ και ο δεύτερος μόλις 5.

Εκτός των στατιστικών, τα δημοσιεύματα της εποχής έγραφαν πως ο Ισπανός δεν κατάφερε ποτέ να συνεργαστεί άρτια με τον Drogba, ενώ μεταξύ τους δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Ο Torres πήρε τα (ψιλό)πάνω του στην Chelsea, μετά την αποχώρηση του συμπαίκτη του.

 

10. Το μποτιλιάρισμα και η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας

troxaio

Ένα δίδυμο φτιαγμένο για να καταστρέψει ότι αγνό υπάρχει στις ψυχές των ανθρώπων, με απώτερο στόχο να τους φέρει πίσω στον πριμιτιβισμό και στα ομαδικά εγκεφαλικά. Την ονομάζουν πλέον «Νέα Οδό», αλλά το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι ακριβώς το ίδιο με το 1980. Ίσως και χειρότερο. Πλέον είμαστε σίγουροι πως πρέπει να υπάρχει κάποια είδους κατάρα, καθότι δεν υπάρχει μέρα που να μην έχει χαλάσει ένα αυτοκίνητο, να μην έχει κλείσει ο δρόμος από κάποια νταλίκα που δίπλωσε, να μην έχει γίνει κάποια στούκα με τους οδηγούς να παίζουν σφαλιάρες. Ή απλώς συμβαίνει το αυτονόητο: πάρα πολλά αυτοκίνητα σε ένα εξαιρετικά περιορισμένων δυνατοτήτων οδικό δίκτυο.

Το μαρτύριό του ποταμιού συγκρίνεται με την κοτρώνα του Σίσυφου, τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και το «γκοτζίλα» στρατού από το 1920. Ένας συνδυασμός που, αν δεν σε σκοτώνει, σίγουρα σε κάνει να αναθεωρείς για την θεωρία της σχετικότητας.


Περιμένω τις προσθήκες σου στα σχόλια



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved