Ο Διονυσίου ήταν τα πάθη και τα λάθη του

Φίλε, πέρασαν 28 χρόνια από τότε που έφυγε ο Στράτος.

Αν οι άντρες είμαστε τα πάθη μας, ο Στράτος Διονυσίου είναι η φωνή αυτών των παθών μας. Είναι η φωνή του άντρα. Ο Στράτος έφυγε νωρίς. Πολύ νωρίς. Στις 11 του Μάη του 1990. Αλλά έφυγε γεμάτος.

Στα 54 αυτά χρόνια τα έζησε όλα. Από τον έρωτα μέχρι τη φυλακή. Όλα. Το αλκοόλ, τον τζόγο, την καψούρα. Έζησε τα λάθη και τα πάθη του μέχρι την τελευταία στιγμή. Την τελευταία ανάσα σου. Αυτή που έβγαλε στο ασθενοφόρο που τον πήγαινε από το «Χανδρής» στον «Ευαγγελισμό» εκείνο το ξημέρωμα του Μάη.

Ο Στράτος έμενε στο «Χανδρής» για να είναι απέναντι από τον Ιππόδρομο. Να τζογάρει με την ησυχία του και να καμαρώνει τα 20 άλογα του. Ο Στράτος που λίγο πριν πάει στο «Χανδρής», ήταν στην πίστα του «ΣΤΡΑΤΟΣ» και λίγο νωρίτερα στο στούντιο της «ΜΙΝΩΣ» για την ηχογράφηση του δίσκου «Ποιος άλλος». Τον δίσκο που μέσα έχει τον αποχαιρετισμό του… Λες και το’ξερε ο μπαγάσας ότι θα την έκανε και το τελευταίο του πρωινό, τραγούδαγε «ένας αητός χωρίς φτερά απόψε λέει αντίο…».

 

 

Με τη μία. Έτσι όπως έλεγε όλα τα τραγούδια του. Γιατί ο Διονυσίου γεννήθηκε «κουρδισμένος». Κι έτσι μπόρεσε ακόμη και μέσα στη Φυλακή να ηχογραφήσει έναν ολόκληρο δίσκο. Σε μία μέρα. Μισή. Ένα πρωϊνό. Όσο κρατούσε η «άδεια» που είχε πάρει η Columbia, ο Μίμης Πλέσσας και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, για να γίνει ο δίσκος («Πάλι μαζί μας»).

Ο Στράτος που «έφαγε» τρία χρόνια στη φυλακή, όταν η Αστυνομία, επειδή δεν βρήκε τίποτα στο σπίτι του, βγαίνοντας… ανακάλυψε στο αυτοκίνητο του, την ώρα που ο ίδιος πάρκαρε αλαφιασμένος όταν του είπαν για το «ντου», ένα-δυο τσιγάρα με χασίς. Κι αυτά τα δυο τσιγάρα του στοίχισαν τρία χρόνια πίσω από τα κάγκελα. Αλλά και κάποιες «φιλίες». Όταν βγήκε ήταν η ώρα του λογαριασμού. Τότε που έπρεπε να μετρήσει και να μετρηθεί. Να μετρήσει φίλους, πραγματικούς και να μετρηθεί με τον εαυτό του.

 

 

 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν αυτός που τον στήριξε. Τον επέβαλλε δίπλα του στο μαγαζί που τραγουδούσε. Και ο Τάκης Σούκας αυτός που του έδωσε το τραγούδι για να ξαναγεννηθεί. Να μην ακυρωθεί το συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Μάκη Μάτσα. Να πουλήσει πάνω από 30.000 δίσκους. Πούλησε 100.000. Με το «Υποκρίνεσαι». Ίσως γιατί ο κόσμος ήξερε πως αυτός δεν υποκρίθηκε ποτέ. Ακόμη και τις στιγμές που στη στράτα του έβρεχε φωτιά, ήταν πάντα ίδιος. Μάγκας. Άντρας. Στράτος. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved