10 φωτό του Γιόχαν Κρόιφ που εξυμνούν την αντισυμβατικότητά του

Φόρος τιμής ΣΤΟΝ μπαλαδόρο που έφυγε σαν σήμερα το 2016.

Ήταν η επιτομή του ηγέτη και δεν είχε καμία σχέση με τους τυπικούς μπαλαδόρους. Ξεχώριζε για πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο και όχι απαραίτητα μόνο για τις ικανότητές του. Ακόμα και ο αριθμός της φανέλας του ήταν αντισυμβατικός: κανείς δεν επέλεγε να φοράει το νο. 14 εκείνη την εποχή.

Ενέπνευσε ένα ολόκληρο έθνος (Ολλανδία) βάζοντάς το από το πουθενά στον ποδοσφαιρικό χάρτη.Ο χαρισματικός ηγέτης που όταν δεν τον ήθελαν για αρχηγό στον Άγιαξ, τα μάζεψε μια ωραία πρωία χωρίς να κρατήσει κακίες και χωρίς να κάνει σκηνές, πηγαίνοντας στη Μπαρτσελόνα. Και ήταν εκείνος ο οποίος εμφάνισε πολλά κιλά «καρύδια» όταν πήγε κόντρα στον δικτάτορα Φράνκο για να οδηγήσει τους «μπλαουγκράνα» στην κορυφή.

Ιπτάμενος μέσα κι έξω από τις τέσσερις γραμμές.

 

Εκείνος που δύσκολα έχανε από αντίπαλο μέσα στο γήπεδο, έχασε σαν σήμερα το 2016 τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 68 ετών. Ωστόσο μία τέτοια φυσιογνωμία δεν χάνεται έτσι εύκολα. Η αντισυμβατική του περσόνα, δεν «μιλούσε» μόνο στη μπάλα αλλά και στην ίδια τη ζωή. Ένα μέρος από τις πάμπολλες αλήθειες που ξεστόμισε γι' αυτήν, προσπαθήσαμε να το μεταφέρουμε στις φωτογραφίες που ακολουθούν...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved