Αφήστε μας να παίξουμε video games με την ησυχία μας

Τα παιχνίδια δεν είναι μόνο για τους teens. Είναι και για τα μεγάλα παιδιά.

Το ξέρουμε πως η Δέσποινα η συντάκτριά μας έχει πολύ συγκεκριμένη άποψη για τους άντρες που παίζουν video games, αλλά όπως ακριβώς της τα είπαμε κατ’ ιδίαν, έτσι θα το γράψουμε και εδώ. Δεν μας νοιάζει και δεν ντρεπόμαστε καθόλου.

Άλλωστε όλοι εμείς που παίζουμε λίγο παραπάνω ή και περισσότερο, ακούμε κατηγορίες εδώ και χρόνια. Μας έχουν πει nerds, μας λέγανε ότι δεν πρόκειται να βρούμε κοπέλες, μας λέγανε ότι χάνουμε τον καιρό μας, ότι το μυαλό μας θα γίνει πουρές και γενικότερα έχουμε ακούσει ένα σωρό αηδίες. Βέβαια θα έπρεπε να περιμένουμε πολλά χρόνια για να βγουν οι πρώτες έρευνες, που ανέφεραν ότι τα video games αυξάνουν την διαύγεια και εντείνουν τα αντανακλαστικά, αλλά και πάλι, αυτός δεν ήταν ποτέ ο λόγος που παίζαμε.

Για όλους εμάς λοιπόν κορίτσια, που μας έχετε χαρακτηρίσει ως παράδειγμα προς αποφυγή, το gaming είναι ψυχαγωγία. Είναι ένας τρόπος να ξεμπλοκάρει το μυαλό, ένας τρόπος για να έρθουμε κοντά με τους φίλους μας – ή και με το παιδί μέσα μας. Το gaming δεν είναι μόνο παίζω ποδοσφαιράκι και Mortal Kombat και ουρλιάζω με τον κολλητό μου. Ειδικότερα το single gaming, που κάθεσαι στον καναπέ σου και απολαμβάνεις ένα Starfield, ένα Baldur’s Gate, ένα Assassin’s Creed, είναι άλλη μία έκφραση της μοναχικότητας που έχουμε ανάγκη στη ζωή μας.

 

 

«Μα θα μπορούσαμε να είμαστε για ποτό». «Θα μπορούσες να κάνεις γυμναστική». «Θα μπορούσες να κάνεις ένα άλλο χόμπι». Και ποιος σας είπε ότι δεν θέλουμε να κάνουμε ή δεν κάνουμε και τα παραπάνω; Υπάρχει χρόνος για όλα. Και πολλές φορές, από το να δούμε άλλη μια τηλεοπτική σειρά που πλέον τις έχει βαρεθεί η ζωή μας, καλύτερα να αφεθούμε σε έναν κόσμο που μας φέρνει το gaming. Οπότε ναι. Θέλουμε το χώρο μας και το χρόνο μας. Και αν μια μέρα θέλουμε να καούμε από το πρωί ως το βράδυ, σκεφτείτε ότι κάνει καλό στην ψυχολογία μας και χαλαρώνει το μυαλό μας. Σε κάθε περίπτωση, μην  βιάζεστε να κατακρίνετε έναν άνθρωπο που ασχολείται με το gaming ως «καμμένο» και κακή περίπτωση συντρόφου. Είδαμε και  τους άλλους τρομάρα σας.

Ξέρετε ποιο είναι το όλο νόημα αυτής της διαφωνίας; Να σέβεσαι τον άλλο στα ενδιαφέροντα που έχει επιλέξει να κάνει και, αν αποφασίσεις να είσαι μαζί του, να μην προσπαθείς να τον αλλάξεις. Όπως εκείνος σέβεται το πώς θες να περάσεις τον δικό σου χρόνο, είτε ανεβάζοντας βίντεο για το TikTok, είτε λιώνοντας στις πιλάτες και τη γιόγκα ή οτιδήποτε χωρίς να σε κρίνει, έτσι σεβάσου και εσύ τον άλλο. Και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, οι gamers δεν κρίνουν γιατί ξέρουν πως είναι να σε κρίνει ο κόσμος από αυτό που κάνεις, χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία να σε γνωρίσει.

 

 

Και που ξέρεις, αν κάτσεις με τον σύντροφό σου δίπλα του σε κάποιο παιχνίδι που σου τράβηξε την προσοχή, πολύ πιθανό να συνειδητοποιήσεις ότι σου αρέσει κιόλας.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved