Πέντε πράγματα που περιμένουν πλέον οι άντρες απο τις φιλίες τους

Είναι καθημερινά, απλά, αλλά τόσο μα τόσο σημαντικά.

Οι φιλίες αλλάζουν, αλλά μπορούν να κρατηθούν ίδιες όταν είμαστε και εμείς ίδιοι στον πυρήνα μας και να αλλάξουμε όπου χρειάζεται. Σίγουρα ωστόσο, θα θέλαμε τα παρακάτω για τους φίλους μας.

 

Να έχουν δει εμβληματικές ταινίες

Δεν γίνεται να μιλάμε για το Νονό και εκείνοι να μας ρωτούν για τον πραγματικό νονό μας. Να λέμε το όνομα Darth Vader και να νομίζουν ότι είναι μοντέλο αυτοκινήτου ή videogame. Να λες ατάκες από το Training Day ή το Pulp Fiction και να διαμαρτύρεται επειδή δεν ξέρει τι γίνεται. Φτάνει. Φτάσατε τριάντα και βάλε χρονών. Βάλτε ένα πλάνο και δείτε τις, να συγχρονιζόμαστε σαν άνθρωποι.

Να μπορούν να ψήσουν

Μπορεί να υπάρχει πάντα ανάμεσα στην παρέα κάποιος που το κάνει καλύτερα, αλλά ακόμη και αυτός χρειάζεται το ρεπό του. Σε κάθε περίπτωση, το ψήσιμο είναι skill και επιβάλλεται να αρχίσεις να το χτίζεις. Ξεκίνα με τα λουκάνικα, πέρνα στις πανσέτες τα μπιφτέκια και κάποια στιγμή θα φτάσεις στα παϊδάκια και -ποιος ξέρει- και την προβατίνα. Κάνε όμως την προσπάθεια και μην περιμένεις τα πάντα από την ταβέρνα της γειτονιάς.

Να συνεχίσουν να βγαίνουν μαζί μας

Οι φιλίες χάνονται εύκολα όταν υπάρχουν σχέσεις, γάμοι, παιδιά. Εκεί όμως είναι που δοκιμάζονται κιόλας. Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι να κρατάτε την φιλία με απλά πράγματα. Όπως το να επιλέγετε μία συγκεκριμένη ημέρα για να βρίσκεστε όλοι και μάλιστα χωρίς δικαιολογίες.

Να μην μπλέκουν με τις πρώην τους

Ναι να τους βρίζετε και να τους καταριέστε. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουν ότι οι παλιές ιστορίες δεν έχουν ποτέ την ίδια κατάληξη; Μπορεί η ηλικία να αγχώνει και οι καταστάσεις να ζορίζουν όπως μεγαλώνεις και πιστεύεις ότι δεν θα βρεις τον άνθρωπό σου, αλλά όταν κάτι τελειώνει, τελειώνει. Μας ήταν δύσκολο να το αντιληφθούμε στα είκοσι, αλλά οι φίλιες παραμένουν και στα τριάντα. Οπότε συμβουλέψτε τους.

Να μην αργούν

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Κάποτε λέγαμε «εντάξει μωρέ τον ξέρεις, αργεί». Η υπομονή δεν είναι η ίδια. Να σηκωθεί τέσσερις ώρες νωρίτερα και να ετοιμαστεί για να είναι στην ώρα τους. Είναι τέτοιες οι συνθήκες και τα ωράρια του καθενός που πλέον δεν έχουμε όλοι τον ίδιο χρόνο. Ας μπουν λοιπόν στη διαδικασία να καταλάβουν ότι οι καιροί άλλαξαν.

Να μην παρεξηγούνται για χρήματα

 Ένας παλιός δημοσιογράφος είχε γράψει κάποια στιγμή. «Οι φίλοι δεν δανείζουν και δεν δανείζονται. Δίνουν χρήματα και δεν το ξανασυζητούν». Και πράγματι, αν μπορείς να βοηθήσεις έχει καλώς, διαφορετικά αν είναι να αντιδράς λες και εσύ τράπεζα, ας μην δώσεις τίποτα. Αντιστοίχως, αν είναι να ζητήσεις από φίλο λεφτά, φρόντισε να είναι η τελευταία σου λύση. Έχουν καταστραφεί φιλίες για τα οικονομικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved