GettyImages O Geoffrey Rush είναι ένα κρυφό διαμάντι του σύγχρονου σινεμά

Ηθοποιός πασπαρτού, κάνει για όλες τις δουλειές και όλους τους ρόλους.

Ο Geoffrey Rush είναι γνωστός για τους ρόλους του στο σινεμά, έχει παίξει σε ταινίες σταθμούς και οι υποκριτικές του ικανότητες είναι διαμορφωμένες σε αμέτρητα θέατρα και σκηνές. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν άρτιο θεατρικό ηθοποιό που έτυχε να γίνει πολύ γνωστός από τις ταινίες του Χόλιγουντ στις οποίες και συμμετείχε.

 

 
 

Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος στο σινεμά ήταν το Shine στο οποίο υποδύεται έναν παράξενο και ψυχολογικά ασταθή πιανίστα. Ένας ρόλος που του χάρισε διεθνή αναγνώριση και του έδωσε το πρώτο του Όσκαρ. Ήταν πραγματικά η χρονιά του τότε και η ταινία είναι πραγματικά εξαίσια.

Γιώργος Λάνθιμος: Ο Έλληνας εικονοκλάστης που λατρεύει το Χόλιγουντ

Έχει παίξει άπειρους δεύτερους ρόλους για τους οποίους όμως έχει μείνει αξέχαστος από το κοινό και τους φανατικούς σινεφίλ. Το ταλέντο του του επέτρεπε να μπορεί να υποδύεται και καλούς αλλά και κακούς χαρακτήρες με απόλυτη αρτιότητα.

 

 
 

Η επόμενη μεγάλη αναγνώριση ήρθε με την ταινία Quills του 2000 στην οποία υποδύεται έναν βλάσφημο Μαρκήσιο ντε Σαντ. Ίσως μία τέλεια ερμηνεία απ’ όλες τις απόψεις. Εδώ θα δει κανείς έναν Rush που δίνει όλη του την μαεστρία στο να παίζει έναν κακό χαρακτήρα. Ενώ ξέρεις πως είναι κακός, το κάνει τόσο καλά που τελικά τον συμπαθείς.

H τεράστια αναγνώριση όμως ήρθε μέσα από την ταινία της Disney, Οι Πειρατές της Καραϊβικής, στην οποία έπαιξε τον πειρατή Hector Barbossa.

Η ικανότητα του να είναι ταυτόχρονα αστείος αλλά και κακός, τον έκανε έναν τεράστιο ηθοποιό, κάθε σκηνοθέτης τον θέλει για την ταινία του γιατί κουβαλάει μία αρχοντιά και έναν αέρα επανάστασης στο βλέμμα του.

 

 
 

Πρόσφατα τον κατηγόρησαν πως έκανε σεξουαλική παρενόχληση σε μία συνάδελφο ηθοποιό, υπόθεση για την οποία κέρδισε στο δικαστήριο, καθώς μήνυσε την εφημερίδα Daily Telegram για συκοφαντική δυσφήμηση.

O Rush δεν είναι κάποιος τυχαίος, έχει γράψει ιστορία και συνεχίζει να το κάνει κάθε φορα που του ζητείται. Ένας καλλιτέχνης γνήσιος ο οποίος εκτός από την κάμερα έχει τιμήσει με δέος το σανίδι και μένει ανεξίτηλος σε όποιο ρόλο και αν κληθεί να παίξει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved