Paul Castellano: O διάδοχος του Carlo Cambino ήταν ο πραγματικός Godfather

Ένας ικανός γκάνγκστερ αλλά ακόμη πιο ικανός επιχειρηματίας. Tο αφεντικό των αφεντικών.

Στην ηλικία των 19 ο Paul Castellano ήταν ήδη ένας διασυνδεμένος μαφιόζος από το Κονέκτικατ. Γνώριζε τους πάντες στην πιάτσα και το μυαλό του έκοβε σαν ξυράφι. Δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω κι αυτό ήταν που τον πήγε μπροστά στον υπόκοσμο. Ναι, στα 19 του χρόνια ήταν και η πρώτη του σύλληψη που αφορούσε μία ληστεία κοσμηματοπωλείου.

Δεν έδωσε όμως ποτέ τους συνεργάτες του κι αυτό του κόστισε κάποιο χρόνο μέσα στη φυλακή. Ήταν όμως το βάπτισμα του πυρός για τον Paul Castellano. Ήταν η αρχή της νέας του ζωής, μίας ζωής γεμάτη όπλα και βία. Ήταν γεννημένος τσακάλι κι είχε αποδεχτεί τη μοίρα του. Τέτοιους ανθρώπους έψαχνε φυσικά η μαφία.

 

 
 

Το 1940 μπήκε στην διαβόητη οικογένεια του ιταλικού εγκλήματος που είχε το όνομα Gambino. Η πιο δυνατή οικογένεια στην Νέα Υόρκη, με διασυνδέσεις κατευθείαν στην Σικελία. Όποιος έμπαινε σε αυτή την πανίσχυρη οργάνωση γνώριζε πως η τύχη του ήταν προδιαγεγραμμένη. Έτσι έκανε και ο Paul Castellano. Ήξερε που έμπλεκε αλλά ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε.

Αυτός ήταν ο αδίστακτος Iceman που σκότωσε τον Paul Castellano

Και να που η τύχη και η πίστη του στην οικογένεια τα έφερε έτσι που τελικά έγινε ο αρχηγός της πιο διαβόητης και ισχυρής οικογένειας του εγκλήματος στην Αμερική.

Ως νονός της πιο ισχυρής εγκληματικής οικογένειας στη Νέα Υόρκη – της οικογένειας εγκληματιών του Gambino – ο Castellano ήταν γνωστός για την επιχειρηματική του ικανότητα. Γεννημένος το 1915 στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, ο Castellano επικεντρώθηκε στη μετατροπή των μη νόμιμων επιχειρήσεων σε κερδοφόρες επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του. Αφού έγινε επικεφαλής της οικογένειας εγκληματιών του Gambino, έτρεξε κατά κύριο λόγο τις επιχειρήσεις από το αρχοντικό του στο Staten Island, ζώντας υπερπλούσια.

 

 
 

Το παρατσούκλι του ήταν Big Paul και όλοι στην πιάτσα αλλά και μέσα στην οικογένεια τον έτρεμαν. Αυτό φυσικά είχε αντίκτυπο μιας και τελικά τον πρόδωσαν οι ίδιοι του οι συνεργάτες.

Ο Castellano ήταν το Boss σε όλη την Μαφία πλέον, αυτό όμως έγινε αργά και σταθερά μέσα σε ένα διάστημα τριών δεκαετιών εγκλήματος και διοργάνωσης αποτρόπαιων πράξεων.

Υπήρξε αρχηγός της Μαφίας από το 1976 μέχρι και το 1985. Σχεδόν δέκα χρόνια.

Carlo Gambino: Ένας οικογενειάρχης στην κορυφή του Οργανωμένου Εγκλήματος

Η οργάνωση του ήταν πανίσχυρη. Βρισκόταν μέσα σε όλα, από πορνεία, συνδικάτα εργατών, πορνογραφία, τζόγο, τοκογλυφία αλλά και στην πολιτική. Το τέρας που είχε φτιάξει είχε πολλά πλοκάμια. Έτσι τον ανακήρυξαν σαν τον πραγματικό real life Godfather, Boss of All Bosses.

Κι όμως ο Castellano δεν έκανε διακίνηση ναρκωτικών και ήταν κατά του εμπορίου γιατί πίστευε πως όταν έπεφτες στην χρήση γινόσουν αδύναμος και μπορούσες να προδώσεις του συνεργάτες και τα αδέρφια σου.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 1985, ένα άλλο ισχυρό αφεντικό, ο John Gotti, «έβραζε» από οργή. Η κόντρα του με τον Castellano είχε φτάσει στα άκρα. Ο τελευταίος αγνοούσε παραδοσιακούς μαφιόζους σαν τον Gotti τους οποίους δεν δεχόταν σπίτι του και μιλούσε μόνο με αρχηγούς, ενώ ήθελε να βγάλει προς τα έξω ένα άλλο προφίλ, αυτό του επιχειρηματία.

 

 
 

Κι αυτό ήταν το μοιραίο του λάθος. Να υποτιμήσει την παραδοσιακή μαφία και τους ανθρώπους της.

Επίσης ήταν αντίθετος με το εμπόριο ναρκωτικών στο οποίο είχε πέσει με τα μούτρα ο Gotti, ο οποίος σε ηχογραφημένες συνομιλίες μαζί με τον Αngelo Rougiero έλεγε πόσο πολύ ήθελε να δει νεκρό τον Castellano.

Αυτό προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του περίγυρου του Castellano, συγκεκριμένα εκείνων που δεν ενέκριναν τη διαδοχή του. Ο Castellano δολοφονήθηκε ξαφνικά το 1985 από τον Gotti, ο οποίος φοβόταν ότι ο Castellano θα τον σκοτώσει επειδή πουλούσε κρυφά ναρκωτικά, κάτι που το απαγόρευε

Έχοντας την σιωπηλή έγκριση τριών από τις τέσσερις μεγάλες οικογένειες της Μαφίας, ο Gotti έστησε την δολοφονία του αφεντικού του αριστοτεχνικά.

 

 
 

Επέλεξε τέσσερις εκτελεστές-ανάμεσά τους και ο διαβόητος Richard Kuklinski - οι οποίοι πήραν εντολή να φοράνε παλτό και ένα συγκεκριμένο γούνινο ρώσικο καπέλο, ώστε να μην μπερδευτούν και πυροβολήσουν ο ένας τον άλλο. Ήταν το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου, όταν ο Castellano μαζί με τον υπαρχηγό του Thomas Bilotti έφτασαν έξω από το φημισμένο steak house Sparks.

Εκεί άδειασαν όλα τους τα όπλα πάνω στον Castellano και στην οικογένεια του που έτρωγε.

Η προδοσία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο όνομα Castellano αλλά τελικά κανείς δεν κατάφερε να πάρει εκδίκηση για τον άδικο θάνατο του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved