Πόσο θα σου κοστίσει μία πλήρης προφύλαξη από πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Από το καταφύγιο μέχρι τα οχήματα και τα πολεμοφόδια, πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γλιτώσεις.

Με τον πόλεμο να μαίνεται, οι Αμερικανοί έχουν ξεκινήσει να αγοράζουν πάλι καταφύγια όπως το 2001 και να αδειάζουν τα οπλοπωλεία. Γιατί; Γιατί όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή φοβάται έναν πυρηνικό πόλεμο. Αν όμως υποθέσουμε πως κάποιος θέλει να προετοιμαστεί για μία post-apocalyptic εποχή, πόσο ακριβώς θα του κοστίσει η προετοιμασία αυτή; Συνειδητοποίησαμε ότι πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι για να γλιτώσεις.

 

 

Η στολή - MIRA Safety HazSuit CBRN

hazmatt

Τι κάνει: Προστατεύει από κάθε είδους χημικό και ραδιενεργό υλικό το οποίο θα ξεσπάσει στην ατμόσφαιρα από οποιαδήποτε καταστροφή που θα ξεσπάσει, από εργοστάσιο που θα ανατιναχτεί, από πυρηνικό αντιδραστήρα που θα κάνει τον κόσμο να μοιάζει με το Fallout. Βέβαια δεν είναι για να κόβεις βόλτες στο πάρκο -το οποίο θα έχει γίνει στάχτη- αλλά για να μαζέψεις τις απαραίτητες προμήθειες και να γυρίσεις στο καταφύγιο. Για την ιστορία, τα προϊόντα της MIRA τα αγοράζει μέχρι και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων (FEMA).

Τιμή: 150 ευρώ.

 

Διάβασε επίσης εδώ τα οκτώ σενάρια καταστροφής από τα οποία κινδυνεύει ο πλανήτης.

 

To καταφύγιο - Vivos Indiana

bunker1

Τι κάνει: Δεν λέμε πως στο μελλοντικό σου καταφύγιο δεν πρέπει να υπάρχει ένα εξειδικευμένο οπλοστάσιο, αλλά τι να το κάνεις όταν το post-apocalyptic σπίτι σου δεν θυμίζει σπίτι αλλά στρατόπεδο; Το Vivos στην Ιντιάνα μοιάζει περισσότερο με πεντάστερο ξενοδοχείο, μιας και πέρα από κουζίνα και home theater, προσφέρεται έτοιμο με προμήθειες και μπορεί να φιλοξενήσει τον κόσμο του για πάνω από ένα χρόνο. Εκτός από ιατρικό υλικό και πόσιμο νερό, έχει όλα τα απαραίτητα κομφόρ για σένα, την οικογένεια και τα κατοικίδια και πέρα από τα καύσιμα που διαθέτει, θα βρεις και εσωτερικό κήπο για λαχανικά. Τόσο καλά.

Τιμή: 27.000 ευρώ.

 

Τα φάρμακα - Χάπια ιωδιούχου καλίου

chemhan

Τι κάνουν: Θυμάστε όλα εκείνα τα παιχνίδια πυρηνικού ολοκαυτώματος που έχετε παίξει, όπου για να καθυστερήσει την διασπορά της ραδιενέργειας στο σώμα του, ο «ήρωας» παίρνει iodine tablets; Ε λοιπόν αυτό δεν δουλεύει ακριβώς έτσι. Πρόκειται περισσότερο για συμπλήρωμα διατροφής παρά για συνταγή αντιμετώπισης κάποιας…νόσου ραδιενέργειας. Τα χάπια πρέπει να τα πάρει κάποιος πριν γίνει κάποια πυρηνική έκρηξη που θα επιτρέψει στα σωματίδια να μπουν στο σώμα σου. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να σε γιατρέψουν από την ραδιενέργεια, παρά μόνο να ρυθμίσουν τον θυροειδή σου – και αυτό για 24 ώρες. Κάνουν δουλειά; Ναι. Να σε σώσουν από πυρηνικό ολοκαύτωμα; Σίγουρα όχι.

Τιμή: Περίπου 60 ευρώ λόγω ζήτησης.

 

Τα πολεμοφόδια: Τσεκούρια επιβίωσης

axe dir

Τι κάνουν: Ξέχνα τις πολλές ταινίες με ζόμπι. Τα όπλα στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν με την ίδια ευκολία που κυκλοφορούν στην Αμερική και επίσης δεν έχουν και πολύ νόημα αν ο κοσμάκης έχει γίνει στάχτη. Δηλαδή, ο στόχος είναι η συνεργασία όχι να εξαλειφθεί ο πληθυσμός. Σε κάθε περίπτωση, τα τσεκούρια επιβίωσης θα είναι πιο χρήσιμα για τις καταστάσεις που θα ακολουθήσουν. Κόβουν αντικείμενα, σχοινιά, σπάνε πόρτες, ανοίγουν κουτιά και γενικά τα χρησιμοποιηθείς και για να αμυνθείς αν η κατάσταση το επιβάλλει. Οπότε μείνε σε αυτά και αν η κατάσταση ξεφύγει, καλύτερα να το βάλεις στα πόδια.

Τιμή: Από 15 μέχρι 80 ευρώ αναλόγως την ποιότητα.

 

Το όχημα: Paramount Group Marauder

marauder for nigerian army jpeg 2 d6a3

Τι κάνει: Η απάντηση είναι και τι δεν κάνει, αλλά ας αρκεστούμε να πούμε αυτό. Θα παρασύρει οποιονδήποτε και οτιδήποτε κάνει το λάθος να σταθεί στο διάβα σου. Ακόμη και αν τα βάλεις με post-apocalyptic οπλισμένο τάγμα, θα αντέξει εκρήξεις, σφαίρες, λακούβες και γενικά μόνο ο Θεός θα μπορέσει να το σταματήσει. Ακόμη και στο Mad Max θα το ζήλευαν.

Τιμή: Περίπου 446.000 ευρώ



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved