Τα Μπακούρια: Όταν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης περνούσε από την χειρότερη ελληνική τηλεοπτική σειρά

Συμπρωταγωνιστές με την Ελένη Μενεγάκη κι ένα σωρό άλλα ευτράπελα δεδομένα.

Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, ειδικά για εμάς που είμαστε και λίγο πιο παλαίουρες στο τιβί ζάπινγκ και ξέρουμε αρκετά πραγματάκια γι’ αυτό που λέγεται ελληνική τηλεόραση.

Όλοι γνωρίζουμε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη από τα τραγούδια του και τους δίσκους του, κανείς σχεδόν όμως δεν γνωρίζει πως κάποτε έπαιξε σε μία σειρά του Αντένα και μάλιστα τόσο κακή που τελικά έμεινε στην ιστορία και μπήκε στο χρονοντούλαπο με τα παράξενα «τέκνα» της ελληνικής τηλεόρασης.

 

 

Ο πλούσιος γιος ενός εργοστασιάρχη, ένας ξεπεσμένος κι άφραγκος αριστοκράτης κι ένας σπουδαστής καλλιτεχνικής σχολής. Οι μεταξύ τους σχέσεις, οι επαγγελματικές τους προσπάθειες οι ελπίδες και τα όνειρά τους αλλά και οι συγκρούσεις τους με τους άλλους ένοικους της πολυκατοικίας αποτελούν το αντικείμενο των επεισοδίων της σειράς...φυσικά η σειρά πάτωσε αλλά έμεινε στις αναμνήσεις μας σαν κάτι που αξίζει να το δεις σήμερα.

 

 
 

Από τα «Μπακούρια» πέρασε και η Ελένη Μενεγάκη στην πρώτη της εμφάνιση σε σήριαλ (ακολούθησε το «Πάτερ Ημών» και πάλι στον ΑΝΤ1, πριν γίνει… full time παρουσιάστρια), καθώς επίσης και πάρα πολλά μεγάλα ονόματα ακόμα σε γκεστ εμφανίσεις- με τον Τάκη Ζαχαράτο ως «προλαλήτρια» να ξεχωρίζει.

Όλα σε αυτή τη σειρά κραυγάζουν υπερβολή αλλά το καλύτερο το φυλάγαμε για το τέλος…ποιος έχει γράψει αυτή τη σειρά; Ποιος είναι ο εμπνευστής της και σεναριογράφος; Δεν θα το πιστεύεις όταν μάθεις πως ο Ηλίας Ψινάκης βρίσκεται πίσω από την πένα της έμπνευσης.

 

 
 

Αν λοιπόν είσαι ένας από εκείνους του μικρούληδες που δεν έχουν ιδέα για το μεγαλείο της ελληνικής τηλεόρασης τότε πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις επεισόδια από Τα Μπακούρια μιας και πραγματικά θα σου πέσει η μασέλα. Είναι σαν να βλέπεις ένα πολύ κακό όνειρο, έναν εφιάλτη. Ναι είναι τόσο κακό που τελικά σε ιντριγκάρει να το παρακολουθήσεις μέχρι το τέλος για να δεις μέχρι που μπορεί να φτάσει η χαριτωμένη βλακεία αυτής της σειράς.

Ολόκληρη η σειρά μοιάζει να είναι σαν βίντεο κλιπ του Σάκη Ρουβά, οι διάλογοι είναι χάλια, τα ρούχα πιο κιτς από οτιδήποτε υπάρχει και οι ερμηνείες τόσο άθλιες που πραγματικά σε πιάνουν νευρικά γέλια.

 

 
 

Ελένη Μενεγάκη, Αλκίνοος, Πιατάς, Μπονάτσος (guest star) και πολλές άλλες φάτσες που κάπου τις ξέρεις αλλά δεν είσαι σίγουρος για το όνομα τους.

Αν λοιπόν δεν έχεις τι άλλο να δεις, πραγματικά δώσε μία ευκαιρία σε αυτό το έκτρωμα, το οποίο βέβαια φτάνει στα όρια του arthouse cinema, τόσο δυνατό και την ίδια στιγμή δεν βλέπεται με τίποτα. Προσπάθησε να τελειώσεις έστω κι ένα επεισόδιο ολόκληρο και θα δεις τι εννοούμε.

Κι όμως η ελληνική τηλεόραση κάποτε ήταν σχεδόν art! Αν ένα καλό είχε αυτή η σειρά λοιπόν είναι πως δεν μοιάζει με καμία άλλη ελληνική σειρά εκεί έξω και σίγουρα δεν μπορείς να την πεις βουτηγμένη στη μιζέρια όπως τόσες άλλες. Βουτηγμένη στην παράνοια και στο παράλογο ναι και με μία αισθητική MTV που σπάει ευχάριστα τα κόκαλα μας, ειδικότερα εμάς που μεγαλώσαμε με την τηλεόραση των 90’ς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved