Το Obi-Wan Kenobi «μπάλωσε» τρύπες χρόνων

Η σειρά του Disney Plus μίλησε στην καρδιά κάθε Star Wars fan, για τον οποίο το franchise ξεπερνάει τις ταινίες του main story.

Είχε μεγάλο hype η σειρά «Obi-Wan Kenobi» πολύ πριν καν έρθει το Disney Plus στην Ελλάδα. Άλλωστε δεν μιλάμε για οποιονδήποτε χαρακτήρα, αλλά για ένα σημαδιακό πρόσωπο που έπαιξε μεγάλο ρόλο στο main story και την πορεία που πήρε το franchise, ίσως έναν από τους κύριους λόγους που θυμόμαστε την prequel τριλογία. Ο Obi-Wan Kenobi του Ewan McGregor επέστρεψε στις οθόνες μας μετά από πολλά χρόνια και παρότι μπήκε κάπως νωθρά στην καθημερινότητά μας, εξυψώθηκε, ανέβηκε και άλλο στα μάτια μας ως ένας από τους πλέον δυνατούς τζεντάι της εποχής του.

Η σειρά Obi-Wan Kenobi δεν ήρθε να διαιωνίσει μια ιστορία, ούτε για να την τραβήξει από τα μαλλιά με σκοπό να βγάλει χρήματα. Είχε να πει κάτι, να «μπαλώσει» κάποια κενά που υπήρξαν, ενώ παράλληλα να θυμίσει σε πολλούς Star Wars fans τον geek χαρακτήρα που κρύβουν μέσα τους. Μόνο ένας βαθιά geek και πραγματικά πορωμένος με το Star Wars θα μπορούσε να καταλάβει μερικές λέξεις κλειδιά, ακόμα και ήχους που βγήκαν κατά τη διάρκεια των 6 επεισοδίων της Deborah Chow, εμπνευσμένες από το «A New Hope» του 1977, το animated Star Wars Rebels, ακόμα και από το videogame «The Force Unleashed».

*Όπου κάνουμε spoilers προειδοποιούμε

 

 

Ο Obi-Wan που γιγαντώθηκε

Τον αφήσαμε σαν Ιππότη τζεντάι στο «The Return of the Sith» αλλά τόσα χρόνια αργότερα αντικρίσαμε στα πρώτα επεισόδια έναν τύπο που έχει χάσει το δρόμο του. Σκοπός του άλλωστε στον πλανήτη Tatooine δεν ήταν να μάχεται, ούτε να κυβερνά, αλλά να παρακολουθεί αθόρυβα τα πρώτα βήματα του Luke Skywalker και να τον προστατεύει καλύπτοντας τα ίχνη από τον πατέρα του, Darth Vader. Μέσα στην απομόνωσή του ωστόσο η Δύναμη τον έχει εγκαταλείψει, το ίδιο και ο σκοπός του, καθώς η άκαρπη προσπάθειά του να συναντήσει το Force Ghost του δασκάλου του, Qui-Gon Jinn γιγάντωσαν την απογοήτευσή του.

Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι ώστε το μονοπάτι του να πέσει πάνω στο δεύτερο παιδί των Skywalker, Leia Organa και ο Obi-Wan (πλέον Ben) αναγκάζεται να φανερωθεί μπροστά στην Inquisitor ονόματι Reva και από εκεί στον άλλοτε padawan του, Anakin Skywalker. Η σύγκρουση Kenobi-Vader ήταν ο κύριος λόγος άλλωστε που θα βλέπαμε τη σειρά, ασχέτως αν τόσα χρόνια θεωρούσαμε πως οι δυο τους δεν ξαναντάμωσαν μετά την τελική μάχη τους στο Mustafar, τη μέρα που η λάβα και το «high ground» δημιούργησαν τον Vader που ξέρουμε.  

 

 

Μέσα σε 6 επεισόδια ο Obi-Wan περνάει από δεύτερη εκπαίδευση. Αρχικά δείχνει εντελώς χαμένος και αδύναμος, σύντομα όμως η Δύναμη ξυπνάει μέσα του ακόμα πιο ισχυρή από τα χρόνια του Jedi Order, κυρίως όμως έρχεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη αποτυχία του. Τη μετάβαση του Anakin στη Σκοτεινή Πλευρά έχοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι μπορεί να τον σώσει.

Μια και μιλήσαμε για Darth Vader, δείτε ποιοι έχουν τις πιο ανατριχιαστικές φωνές του κινηματογράφου.

 

«Μπαλώματα» και εκπλήξεις (εδώ έχει spoiler)

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το ότι θα έχουμε ρεβάνς Obi-Wan και Darth Vader, μια ανησυχία την είχαμε ως προς το πώς θα επιτευχθεί η μη ανατροπή γεγονότων που είχαν τεθεί από το μακρινό 1977 και το «A New Hope», τότε που είδαμε την πρώτη μάχη με lightsabers του franchise που οδήγησε τελικά στη θυσία του Kenobi προκειμένου να μην φανερωθεί ο Luke. Εκείνη η αντάμωση των δύο πρωταγωνιστών φαινόταν πως ήταν η πιο ταιριαστή συνέχεια των γεγονότων του Mustafar, ωστόσο όπως απεδείχθη κάποιες λεπτομέρειες-κενά υπήρχαν και στην Disney πέτυχαν διάνα που τα εντόπισαν.

H σκηνή από τα πρώτα επεισόδια που τρέλανε τον κόσμο.

Ο συμπονετικός και απογοητευμένος Obi-Wan του McGregor δεν θα συγχωρούσε ποτέ τον εαυτό του για ό,τι συνέβη στον Anakin, ωστόσο αυτό που μας παρουσίασε ο Alec Guinness το 1977 ήταν ένας σοφός τζεντάι που είχε πάρει απόφαση ότι ο Anakin είναι νεκρός και ότι ο Darth Vader (ή μάλλον ο Darth σκέτο) δεν είναι σε καμία περίπτωση ο άλλοτε μαθητής του. H μάχη τους στο τελευταίο επεισόδιο επιβεβαίωσε το ρητό του Vader στο A New Hope «when I left you I was the learner, now I am the master», κυρίως όμως το «ψέμα» του Obi-Wan στον Luke Skywalker για το ποιος σκότωσε τον πατέρα του. Ένα ψέμα που όσο περνάνε τα χρόνια φαίνεται περισσότερο ως αλήθεια στα μάτια μας.

 

 

Ένα mini series που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά φυλούσε το καλύτερο για το τέλος έφτασε στο φινάλε του και πλέον περιμένουμε τα επόμενα project των studios του Star Wars με μεγάλη ανυπομονησία. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτή η σειρά είχε κάτι που σε κέρδιζε ακόμα περισσότερο από τον Mandalorian. Είχε τον Obi-Wan που πάντα συμπαθούσαμε και μέσα σε 6 επεισόδια τον παραδεχτήκαμε ακόμα περισσότερο.

Η σειρά έβαλε πολλά πράγματα στη θέση τους, ενώ θύμισε αρκετά πράγματα από διάφορα επεισόδια που έχουμε δει στο παρελθόν από το Star Wars και όχι απαραίτητα σε μία από τις 9 ταινίες, όπως το διαλυμένο κράνος του Vader μετά τη μάχη με την Ahsoka Tano ή τη χαρακτηριστική αναπνοή του όταν η μάσκα του έχει κάποια ρωγμή.

 

Και είχε και το επικό cameo που όλοι θέλαμε να δούμε.

Το αν θα επιστρέψει ο Obi-Wan με νέα επεισόδια είναι αυτή τη στιγμή δύσκολο, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Το σύμπαν του Star Wars δεν έχει όρια και οι ιστορίες είναι αμέτρητες. Άσε που πλησιάζει και η επιστροφή του Darth Maul οπότε οι δυο τους θα ξανανταμώσουν με βάση τις animated σειρές.

 

Top 10 Things You Missed In Obi-Wan Kenobi Episode 6


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved