Η σειρά του Disney+ τα έχει όλα, θα ήταν όμως καλύτερη με τον Qui-Gon Jinn της καρδιάς μας.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάποιο spoiler αν περιμένεις τη μέρα που θα έρθει το Disney+ στην Ελλάδα (14 Ιουνίου) προκειμένου να απολαύσεις τη σειρά του Star Wars, «Obi-Wan Kenobi». Εδώ θα μιλήσουμε καθαρά με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα η οποία θα φέρει στο φως όλα όσα γίνονταν στη ζωή του άλλοτε Ιππότη των Τζεντάι και πλέον ξεχασμένου, Obi-Wan Kenobi.

Με βάση τα όσα γνωρίζαμε, ο Ewan McGregor επιστρέφει στο ρόλο που τον αγαπήσαμε, επιβλέποντας την ανατροφή του Luke Skywalker από τον Owen Lars στον ξεχασμένο πλανήτη Tatooine, προστατεύοντάς τον από Inquisitors, τη Σκοτεινή Πλευρά και προφανώς τον Darth Vader που πάντα καραδοκεί.

Μια και μιλήσαμε για Darth Vader, η σκηνή της μεταμόρφωσής του στη σειρά είναι επική.

Ταυτόχρονα όμως, ο Obi-Wan που πλέον περιπλανιέται και έχει μετονομαστεί σε Ben για να μην κινήσει υποψίες έλαβε μια έξτρα αποστολή από τον Master Yoda στο φινάλε της ταινίας «The Return of the Sith».

 

 

Μήπως πλησιάζει το reunion Obi-Wan και Qui-Gon;

Η σειρά Obi-Wan Kenobi έχει πολλούς λόγους να σε κάνει να τη δεις, όπως τη μεγάλη ρεβάνς μεταξύ Obi-Wan και Anakin Skywalker, που δημιούργησε ουσιαστικά τον Darth Vader που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά και πώς απομονώθηκε ο Kenobi από τη Δύναμη και όλους τους τζεντάι.

Με βάση όμως όσα είδαμε στο «A New Hope» και τη θυσία του Obi-Wan στην τελική μάχη με τον Vader, πολλά ερωτήματα είχαν δημιουργηθεί γύρω από αυτή του την απόφαση. Ο λόγος λοιπόν για την κίνησή του να σταματήσει να πολεμάει ήταν προκειμένου να μην νιώσει ο άλλοτε Darth Vader ότι υπάρχει σύνδεση με τον νεαρό Luke Skywalker, αλλά ταυτόχρονα γιατί ο σοφός Kenobi ήταν πλέον έτοιμος να γίνει ένα με τη Δύναμη.

Για να γίνει όμως Force Ghost έπρεπε να περάσει από δεύτερη εκπαίδευση και αυτή έγινε σίγουρα στην απομόνωση παρέα με τον μοναδικό τζεντάι που μέχρι τότε είχε καταφέρει να περάσει στην αθανασία. Τον δάσκαλό του, Qui-Gon Jinn του Liam Neeson.

 

Πέντε «τύποι» που πρέπει να δείρει οπωσδήποτε ο Liam Neeson

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι για εμπλοκή του εορτάζοντα σήμερα Liam Neeson (έκλεισε τα 70 του χρόνια), ωστόσο αν μας έχουν δείξει κάτι οι σειρές του Star Wars μέχρι σήμερα (The Mandalorian, The Book of Boba Fett) είναι ότι μαζί με το εντυπωσιακό περιεχόμενο αρέσκονται σε συμμετοχές-εκπλήξεις που γυρίζουν το χρόνο πίσω, σηκώνοντάς μας την τρίχα από την ανατριχίλα και τον ενθουσιασμό.

Έτσι δηλαδή όπως βιώσαμε το φινάλε του δεύτερου κύκλου του Mandalorian με την παρουσία του Luke Skywalker σε νεαρή ηλικία.

 

 

Θέλουμε τον Qui-Gon στο «Kenobi»;

Θέλει και ερώτημα; Προφανώς και ναι. Όχι ότι η σειρά δεν έχει ήδη όλα όσα χρειάζεται αλλά σίγουρα θα ήταν μεγάλη αβάντα ένας Liam Neeson σε ένα ρόλο που έπαιξε μια φορά και αγαπήθηκε αρκετά, ως σοφός Jedi Knight και μέντορας του μοναδικού Obi-Wan Kenobi.

Ο Liam Neeson πάντως ετοιμάζεται να γίνει κωμικός.

Είτε εμφανιστεί με τη μορφή Force Ghost, είτε απλώς ακούσουμε τη φωνή του η στιγμή θα είναι σίγουρα δυνατή. Ακόμα και αν αυτή η σκηνή έρθει στον δεύτερο κύκλο της σειράς, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα γίνει ο ίδιος ο Ewan McGregor.

Για να δούμε τι μας επιφυλλάσει η σειρά «Kenobi» του Disney+.  

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved