5 «Όργανα» της ελληνικής TV που έχουν θέση στο Ελληνικό FBI

Η νέα υπηρεσία πάταξης του εγκλήματος στην Ελλάδα, όπως θα την φανταζόμασταν σε ελληνική σειρά.

Δεν είναι ψέμα, ούτε και κείμενο-τρολ. Στην Ελλάδα δημιουργείται και επίσημα μια νέα υπηρεσία η οποία θα φέρει ως όνομα το Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, και πλέον αυτό που μένει είναι να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. 

 

 

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε το «Ελληνικό FBI» όπως το έχουν αποκαλέσει θα αποτελείται από τις παρακάτω υπηρεσίες:

-Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος
-Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (που αποτελείται από τα Τμήματα Ανθρωποκτονιών, Εκβιαστών, Διαρρηκτών)
-Δίωξη Ναρκωτικών
-Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους

Σαφώς και πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κίνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και από μόνοι μας φανταστικές εικασίες για το ποια άτομα θα θέλαμε να δούμε στην υπηρεσία. Δανειζόμενοι «ήρωες» από την ελληνική ποπ κουλτούρα, παραδίδουμε τo δικό μας, Top 5 Ελλήνων Αστυνομικών, που θα θέλαμε να έχουν περάσει από την συγκεκριμένη υπηρεσία. 

 

Ταξίαρχος Θεοχάρης από το Καλημέρα Ζωή

Δεν ιδρύεται υπηρεσία που έχει σχέση με την πάταξη του εγκλήματος στην Ελλάδα και ανάμεσα στους βασικούς συντελεστές δεν βρίσκεται ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός ήρωας της αστυνομίας, Στάθης Θεοχάρης του Γιώργου Βασιλείου.

Όταν ο Στάθης Θεοχάρης έπαιζε στην «Λάμψη»!

Η υπηρεσία θέλει τις λαϊκές του ευαισθησίες, έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξετρυπώσει μέχρι και την Κολομβιανή Μαφία, και δεν θα διστάσει να βάλει στο κόλπο ακόμα και την ίδια του την οικογένεια. Ηγέτης και πάνω από όλα μόρτης, με τον Ταξίαρχο Θεοχάρη, το ελληνικό έγκλημα δεν θα πει ποτέ «Καλημέρα Ζωή».

 

 

Σταύρος Καρράς από το Τμήμα Ηθών

Αν ποτέ αποφασίσουν να δώσουν στην υπηρεσία ένα ευφάνταστο όνομα πέρα από το Greek FBI ή το ΔΑΟΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος) όπως θα λέγεται, η ονομασία «Τμήμα Ηθών» θα ήταν πραγματικά ταιριαστή. Και αν προτιμηθεί αυτή η κατεύθυνση, τότε στην ελληνική Gangster Squad πρέπει να βρίσκεται ένα σκληρό ομορφόπαιδο, όπως ο Σταύρος Καρράς του Απόστολου Γκλέτσου.

Τμήμα Ηθών: Θέλουμε όντως έναν νέο κύκλο της αγαπημένης μας σειράς;

Επιβλητικός σαν παρουσία για να τον θεωρούν φλώρο που ασχολείται περισσότερο με το Instagram, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα σκληρόπετσο νταή, που απλώς θέλει να γίνει η δουλειά. Ένας Bud White από το LA Confidential με λίγα λόγια, σε ελληνική βερσιόν.

 

 

Αγγελική Χριστοφόρου από τις Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα

Ένας θα είναι ο βασικός ντετέκτιβ και ερευνητής των υποθέσεων, ωστόσο, πάντα χρειάζονται τους κατάλληλους βοηθούς για να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Βέβαια η Αγγελική Χριστοφόρου (Πηνελόπη Αναστασοπούλου) αδικείται στην προκειμένη περίπτωση, καθώς αν δεν είχε κοτζάμ Αστυνόμο Μπέκα προϊστάμενο θα μπορούσε άνετα να αναλάβει η ίδια την εξιχνίαση υποθέσεων.

Ο αστυνόμος Μπέκας δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τον επιθεωρητή Μαιγκρέ

Μια παρουσία όπως της Αγγελικής Χριστοφόρου είναι απαραίτητη για κάθε υπηρεσία που θέλει να πετύχει πραγματικά. Διότι στα χαρτιά μπορεί να νομίζουν όλοι ότι έχει κερδίσει τη θέση λόγω του όμορφου παρουσιαστικού της, στην πραγματικότητα όμως η ικανότητα στη δουλειά της επισκιάζει την επιβλητική ομορφιά της, κλειδώνοντας παράλληλα τον όποιο σεξισμό πρόκειται να δεχτεί αμέσως σε κάποιο ντουλάπι.

 oi istories toy astynomoy mpeka

 

Απόστολος Μπαρασόπουλος από το Έτερος Εγώ

Μυαλά σαν του Δημήτρη Λαΐνη του Έτερος Εγώ έχουν θέση σε κάθε υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος, ωστόσο, χρειάζεται κάποιος ικανός ανώτερος για να πάρει πάνω του την πρωτοβουλία και να τους δώσει χώρο να ξεδιπλώσουν το μυαλό και το ταλέντο τους. Αυτός ο ανώτερος είναι ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Απόστολος Μπαρασόπουλος του Μάνου Βακούση.

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη που μας έδωσε ο Μάνος Βακούσης.

Σε μια υπηρεσία που πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος διαφθοράς, έχουμε ανάγκη από καθαρά αδιάφθορους ηγέτες στις πιο κρίσιμες θέσεις. Αυτούς που θα παραμερίσουν το χρήμα και τον χρηματισμό, αλλά και που δεν θα πάρουν ποτέ εν θερμώ αποφάσεις. Η δουλειά τους δεν είναι εκτελεστές, αλλά να εκτελούν τον νόμο. Και ο Μπαρασόπουλος το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

 

 

Μπάμπης Μπάμπουρας από το Κωνσταντίνου και Ελένης

Και μόνο σε δύο επεισόδια του Κωνσταντίνου και Ελένης, που τον απολαύσαμε καταλάβαμε την αξία που (δεν) έχει. Είτε λέγεται αστυνόμος Μπάμπαλος (όπως παρουσιάστηκε στο επεισόδιο με τον Τζόνι Βαβούρα), είτε Μπάμπης Μπάμπουρας το αστυνομικό του δαιμόνιο δεν γίνεται να τον ξεγελάσει. Ταυτόχρονα το μεγάλο ρουθούνι του που τα οσμίζεται όλα και δίνει περισσότερες λύσεις στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος, ακόμα και από τη μύτη του Υπαστυνόμου Ρεξ. Σεβασμός στο όργανο λοιπόν, και ας μην έχει γαλλική μυτούλα.

Όχι σε άλλο ένα «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Τον υπέροχο αστυνομικό υποδύθηκε ο ηθοποιός Περικλής Αλμπάνης και μπορείτε να τον απολαύσετε από το 26:01 του παρακάτω βίντεο.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved