Darth Vader: Η «Δύναμη» θα είναι πάντα με τον David Prowse

Το μεγάλο «αντίο» στον τύπο πίσω από τον μεγαλύτερο κακό του σινεμά.

Σε όποιον και να πεις το όνομά του ελάχιστοι θα τον θυμούνται. Ίσως επειδή δεν πρόλαβες ποτέ να τον δεις χωρίς τη μάσκα και τον μαύρο μανδύα, ούτε να ακούσεις την αυθεντική φωνή του. Το όνομά του είναι David Prowse και ενδέχεται να μην σου λέει κάτι, διότι ήταν μονίμως πίσω από τον επιβλητικό χαρακτήρα του Darth Vader στην original τριλογία Star Wars (A New Hope, The Empire Strikes Back, The Return of the Jedi).

 

 

Ο θεόρατος τύπος πίσω από τον σκοτεινό άρχοντα των Σιθ και αυθεντικού πρωταγωνιστή του franchise μαζί με τον Luke Skywalker του Mark Hamil, άφησε την τελευταία του πνοή στα 85 του χρόνια όντας άλλος ένας από τους ηθοποιούς της αυθεντικής τριλογίας που δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή.

Δείτε ποιοι άλλοι δεν ζουν πλέον στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Ο Prowse ήταν η πρώτη επιλογή του George Lucas για να υποδυθεί τον Chewbacca ωστόσο ο Άγγλος ηθοποιός δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τον συγκεκριμένο ρόλο, παρά μόνο για εκείνον του Darth Vader. Κάπως έτσι το γιγαντιαίο... Yorkshire του Star Wars κατέληξε στον Mayhew, ενώ ο Prowse μετέφερε την επιβλητική παρουσία του Vader μέσα στη στολή.

Έχουμε γράψει και κείμενο για τον εικονικό κολλητό του Han Solo από τα Star Wars.

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο ποτέ δεν μπόρεσε να ακουστεί η φωνή του – επελέγη ευτυχώς η μπάσα χροιά του James Earl Jones- ενώ όταν έφτασε η στιγμή να γίνει το μεγάλο unmasking στο «The Return of the Jedi», η παραγωγή έφερε άλλο ηθοποιό, τον Sebastian Shaw.

 

 

O Prowse «έφυγε» από τα εγκόσμια σε ηλικία 85 ετών και σύμφωνα με τον ατζέντη του Thomas Bowington:

«Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του, πάντα. Αν και έγινε διάσημος υποδυόμενος πολλά τέρατα –για εμένα αλλά και όλους όσους γνωρίζαμε τον Dave, ήταν ένας ήρωας στις ζωές μας».

Πέρα από τον Darth Vader, έγινε γνωστός ως bodybuilder, ήταν εκείνος που ανάλαβε να μετατρέψει σωματικά τον Christopher Reeve σε Superman ενώ εμφανίστηκε και ως Julian στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι».

  

 

Είχε πολλά προβλήματα υγείας από μικρή ηλικία, με την αρθρίτιδα να τον ταλαιπωρεί για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ενώ το 2001 παρέλυσε εντελώς το αριστερό του χέρι. Παρά τα προβλήματά του βρισκόταν συνεχώς στα πράγματα και με κάθε ευκαιρία ερχόταν να θυμίσει σε όλους ποιος ήταν ο original Darth Vader.

Ίσως να είχε όντως τη Δύναμη μαζί του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved