Ποτέ κανείς κακός δεν λατρεύτηκε όσο ο guest star antagonist του «Phantom Menace».

Η Δύναμη κυβερνάει όλο το Γαλαξία, η Σκοτεινή Πλευρά της όμως είναι ικανή να χτίζει μεγαλύτερους θρύλους και από τα κατορθώματα των πλέον διαφημισμένων τζεντάι. Ίσως είναι και ο λόγος που λατρεύουμε πραγματικά τον Darth Vader ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή του franchise, όπως επίσης είναι και η αιτία που έχουμε αναγάγει σε υπέρτατη φιγούρα έναν κακό με ελάχιστη παρουσία σε ένα και μόνο original (και μπόνους σε ένα spin-off) επεισόδιο του Star Wars.

Σε άλλες περιπτώσεις θα λέγαμε «πέρασε και δεν ακούμπησε», σε αυτήν του Darth Maul ωστόσο η Dark Side μας έχει κυριεύσει και τόσα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση ακόμα περιμένουμε την Disney να κάνει το χρέος της.

 Ένας άλλος Darth κέρδισε την καρδιά μας.

Ποιο είναι αυτό; 

 

Για όποιον fan του franchise περιορίζεται στα 9 επεισόδια του main story, ο Darth Maul «τερμάτισε» ύστερα από το κόψιμο του Obi-Wan στο φινάλε της πιο επικής lightsaber μάχης που έχουμε δει μέχρι σήμερα–ή ίδιας βαρύτητας με του Anakin-Kenobi στο Return of the Sith- για όσους όμως έχουν ρίξει ένα βλέφαρο σε σειρές και spin-offs του Star Wars, είναι γνωστό πως ο τύπος που τόλμησε να σκοτώσει τον   σε ταινία έχει συνέχεια και μάλιστα αρκετή μετά το Phantom Menace.

Από τη στιγμή που είδαμε ότι στην Disney σκοπεύουν να φέρουν στη ζωή αρκετούς ήρωες από τις σειρές «Star Wars: Rebels» και «Star Wars: The Clone Wars» (π.χ. η Ahsoka Tano που θα πάρει solo σειρά μετά την παρουσία της στα «Mandalorian» και «The Book of Boba Fett») έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε μια νέα ιστορία Darth Maul σε live action film γνωρίζοντας άλλωστε πως δεν πέθανε μετά τη μάχη του με τον Obi-Wan.

 

Το cameo που μας γέμισε ελπίδες και το fan-film που μας τσίτωσε

Πρόσφατα προς απογοήτευσή μας πληροφορηθήκαμε ότι δεν θα τον δούμε στη σειρά «Obi-Wan Kenobi», ελπίζοντας βέβαια ότι πρόκειται για «παιχνίδια» αποπροσανατολισμού της παραγωγής αλλά ένα χτύπημα στην καρδιά είναι η αλήθεια το δεχτήκαμε. Ας είναι καλά η ρεβάνς με τον Darth Vader, αλλιώς θα χάναμε την ψυχραιμία μας.

Ο λόγος βέβαια που το πιστέψαμε κομματάκι παραπάνω ήταν η cameo εμφάνισή του στο «Solo: A Star Wars Story» από το πουθενά κυριολεκτικά. Και αν υπήρχε κάποιος που πίστευε ότι είναι πριν τα γεγονότα του «Phantom Menace», φτάνει μόνο να ρίξει μια ματιά στα ρομποτικά πόδια του που αποδεικνύουν την επαναφορά του μετά τον διαμελισμό του από τον Obi-Wan. Ίσως η μόνη σκηνή που άξιζε πραγματικά από τη συγκεκριμένη ταινία.

 

 

Ο Darth Maul μπορεί να έκλεισε κάπως απότομα τον κύκλο του στην main ιστορία, ωστόσο το ότι μνημονεύεται ακόμα από εκείνη την ταινία του 1999 και παραμένει ακόμα το μεγαλύτερο «what if» αποδεικνύει τη δυναμική και το πόσο ελκυστική είναι Σκοτεινή Πλευρά, ειδικά όταν πλανάται ένα μεγάλο μυστήριο πίσω από κάποια φιγούρα της.

Η επιστροφή του έστω και με cameo έδωσε αφορμή για πανηγύρια, ωστόσο ακόμα περιμένουμε υπομονετικά το original comeback που πραγματικά του αξίζει. Γιατί μέσα σε όλα ήρθε και εκείνο το fan-film με τίτλο «Darth Maul: Apprentice» (στο βίντεο της αρχής) -ίσως η καλύτερη παραγωγή που έχουμε δει ποτέ σε Fan-Film με ειδικά εφέ- δείχνοντας πως ο main antagonist που εξελίχθηκε σε αντι-ήρωα έχει πολύ θέαμα να προσφέρει στο κοινό του Star Wars και κυρίως εκείνους που απογοητεύτηκαν από την prequel τριλογία και κράτησαν ένα από τα λίγα καλά που τους προσέφερε. Και ο Darth Maul είναι σίγουρα μέσα σε αυτά.

 

 
 

Πολλά κείμενα σε περιμένουν στο αφιέρωμα του Ratpack.gr, κάνοντας κλικ στην παρακάτω φωτογραφία:

 

main starwars

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved