Ανακαλύψαμε τον τρόπο απόλαυσης ενός τέλειου Freddo

Και μοιραζόμαστε μαζί σου ΟΛΑ τα μυστικά.

Ο Freddo, δεν είναι απλά ένας ακόμη πρωινός ή απογευματινός καφές. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει ή να συνεχίσει όμορφα η μέρα σου. Είναι μια μικρή ιεροτελεστία, ένας τρόπος για να σου δείξει το σύμπαν ότι βρίσκεται δίπλα σου κάθε στιγμή σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που λέγεται ζωή. Ξέρεις πως ακόμη κι αν η ζωή δεν «σε θέλει», ο Freddo θα σε θέλει για πάντα. Διότι, ο καφές είναι σαν τον έρωτα. Εάν είναι καλός, σου φτιάχνει τη διάθεση μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, ενώ εάν είναι κακός… η ζωή περνά αργά. Τι θα έκανες, λοιπόν, εάν σου λέγαμε πως υπάρχει τρόπος να μην «υποφέρεις» ποτέ ξανά από… κακό χαρμάνι;

Ευτυχώς για εσένα (αλλά και για εμάς), ανακαλύψαμε έναν

σπουδαίο τρόπο που μπορεί να μας εγγυηθεί πως οι ημέρες μας θα ξεκινούν και θα τελειώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλα αυτά χάρη στον ιταλικής καταγωγής espresso, illy. Τα βήματα είναι απλά, κι εάν τα ακολουθήσεις, ο Freddo σου δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος. 

 7 P7240113 m

 

 

Πρέπει πρώτα, να γνωρίζεις την ιστορία του…

Η ιστορία μιας αγαπημένης μας συνήθειας, μπορεί να μην σε κάνει να τη θέλεις πιο πολύ, αλλά σίγουρα σε κάνει να την εκτιμάς περισσότερο. Μια από αυτές τις συνήθειες, ακούει στο όνομα freddo και αξίζει κάθε λεπτό προσοχής σου. Για την ιδέα, βρε αδερφέ.

Ταξιδεύοντας στον χρόνο, μεταφερόμαστε στο 1991 και στα κεντρικά της εταιρείας που έφερε τον illy espresso στην Ελλάδα. Εκεί η ομάδα της Καφέα, «γέννησε» την ιδέα του να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας , ζεστό espresso, στην πιο κρύα εκδοχή του. Βλέπεις, σε μια χώρα με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη παράδοση και κουλτούρα γύρω από τον espresso, αλλά και με έξι μήνες Καλοκαίρι τον χρόνο, ήταν φυσικό επακόλουθο να αναζητήσει κάποιος τρόπους να κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη και δροσερή.

 

2

 

Σύμφωνα με την ιστορία, η ιδέα του freddo γεννήθηκε για πρακτικούς λόγους. Δεν θα μπορούσαμε να βασιστούμε στον στιγμιαίο, φοιτητικό καφέ για πάντα. O ρυθμός εξάπλωσης όμως, του νέου ροφήματος freddo espresso και capuccino, εκτός από το ότι ακολούθησε τα χνάρια του τότε μοντέρνου στιγμιαίου καφέ, κατάφερε να τον ξεπεράσει. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνες σήμερα, επτά στους δέκα Έλληνες απολαμβάνουν freddo και τον Χειμώνα.

Έπειτα, λοιπόν, από τρεις σχεδόν δεκαετίες, έχουν αλλάξει πολλά στον τρόπο παρασκευής του αγαπημένου μας freddo. Διπλές δόσεις espresso, πάγος συμπαγής και μέτριου μεγέθους για να μη νερώνει ο καφές, ανάδευση για λίγα μόνο δευτερόλεπτα για freddo espresso με ελαφριά κρέμα. Ας μην παραλείψουμε το βελούδινο σώμα με το διαρκές cascading effect αλλά και το απαραίτητο old fashioned χαμηλό ποτήρι.

 

1 PAN6157 m

 

 

Στη συνέχεια, πρέπει να βρεις τον espresso που ξεχωρίζει

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι Έλληνες καταναλωτές -σε  ποσοστό που φτάνει το  76%-  θέλουν να γνωρίζουν τη μάρκα espresso που διαθέτει ένα κατάστημα που επισκέπτονται για πρώτη φορά. Αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρονται για έναν ποιοτικό freddo και τίποτα λιγότερο από αυτό.

 

3

 

Millennials και λάτρεις του freddo, λοιπόν, ενωθείτε διότι ανακαλύψαμε τον τρόπο να απολαμβάνετε χαρμάνι υψηλής ποιότητας που εγγυάται απόλαυση με σταθερότητα και συνέπεια. Δηλαδή, ανακαλύψαμε τo χαρμάνι του illy, 100% Arabica, αρμονικό και ισορροπημένο, με ευρύ αρωματικό προφίλ, ιδανική οξύτητα και παρατεταμένη, γλυκιά επίγευση. Μοναδική εμπειρία που σου δίνει την δυνατότητα να ξεχωρίσεις τον καφέ για αυτό που πραγματικά σου προσφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί, πως εδώ και λίγα χρόνια, η σειρά Arabica Selection, μας δίνει την δυνατότητα να γευτούμε espresso μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης από τις κορυφαίες ποικιλίες του κόσμου. Ξεκίνα να αναζητάς σε επιλεγμένα σημεία illy, τα αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών του Ethiopia, τις νότες σοκολάτας του Brazil και το έντονο σώμα και άρωμα καραμέλας του Guatemala.

 

8 P7240167 m

 

 

Δοκίμασέ το στο σπίτι!

Παρασκεύασε και εσύ το τέλειο freddo espresso ή capuccino στο σπίτι, όπως ακριβώς τον απολαμβάνεις στα illy hot spots! Προμηθεύσου τα βασικά συστατικά: κάψουλα iperespresso και μηχανή illy για τον τέλειο Freddo από το illyShop.gr: το αποκλειστικό, επίσημο και εξειδικευμένο ηλεκτρονικό κατάστημα του illy στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η απόλυτη «συνταγή» για τον τέλειο freddo espresso και cappuccino στο σπίτι. 

Freddo Espresso

  • Παρασκεύασε έναν διπλό espresso
  • Πρόσθεσε την επιθυμητή ποσότητα ζάχαρης
  • Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Βάλε τον καφέ σε shaker με αφροσυλλέκτη και πρόσθεσε τρία με τέσσερα μέτρια παγάκια
  • Χτύπησε στο μίξερ του καφέ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αποκτήσει συνοχή το μίγμα
  • Σέρβιρε σε χαμηλό ποτήρι με αρκετό πάγο σουρώνοντας το μίγμα


Freddo cappuccino

  • Παρασκευάστε έναν διπλό espresso όπως παραπάνω και στη συνέχεια παρασκευάστε το αφρόγαλα.
  • Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση κρύο γάλα light μακράς διάρκειας
  • Χτυπήστε καλά στο μίξερ μέχρι να δέσει η κρέμα για λεία υφή.

Σερβίρετε το αφρόγαλα πάνω από το Freddo espresso.

Τελευταίο βήμα, μα όχι λιγότερο σημαντικό: ποστάρετε στο Instagram ή στο Facebook τις απαραίτητες φωτογραφίες με τις καταπληκτικές σας δημιουργίες :)

 

4

 

Κάπως έτσι, ο 100% ελληνικής επινόησης και ιταλικής καταγωγής, παγωμένος καφές, έρχεται σε επαφή με το ανήσυχο πνεύμα και το πάθος των ανθρώπων του illy και της Kafea Terra και δημιουργεί τον τέλειο Freddo Espresso και Freddo Cappuccino.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved