Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να απαλλαγούμε από τα κουνούπια

Και δεν είναι οι κουνουπιέρες.

Τα κουνούπια είναι τα επιχειρήματα που τοποθετείς στη λίστα με τα «πλην» του καλοκαιριού. Πολύ σπαστικό πράγμα. Τι φιδάκια μου λέτε εσείς και τι παστίλιες και τζελ για το σώμα, άμα είσαι γλυκοαίματος γίνεσαι τρομερός μεζές για τα κουνούπια. Και δεν υπάρχει αντίδοτο. Ή μήπως υπάρχει; Στο Φρέσνο της Καλιφόρνια φαίνεται ότι έχουν βρει τον τρόπο να εξαλείψουν ένα συγκεκριμένο είδος κουνουπιού, το οποίο πιστέψτε με, το να σας χαλάσει απλά τις διακοπές ή να σας γεμίσει σημάδια είναι… πταίσμα μπροστά στις σκοτεινές δυνάμεις που διαθέτει. Μιλάμε για το «Aedes aegypti», το οποίο είναι θανατηφόρο και στο Φρέσνο έχουν λάβει τα μέτρα τους για να το εξαφανίσουν. 

Κοιτάξτε εδώ έναν δολοφόνο...

aedes aegypti04

Η κυβέρνηση της πόλης, μαζί με την επιστημονική ομάδα «Verily» έχουν βρει έναν τρόπο για να νικήσουν το πανίσχυρο αυτό έντομο. Πώς; Οι περισσότερες μέθοδοι εξάλειψης κουνουπιών που έχουν προταθεί μέχρι τώρα χρησιμοποιούν γενετική τροποποίηση για να περιορίσουν την αναπαραγωγή τους. Η ομάδα Verily αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση.

IwxhASu

Η μέθοδος τους περιλαμβάνει τη μόλυνση των αρσενικών κουνουπιών με ένα βακτήριο που λέγεται «Wolbachia». Όταν τα αρσενικά κουνούπια ζευγαρώνουν με θηλυκά, το «Wolbachia» τους προκαλεί να παράγουν αυγά που δεν εκκολάπτονται, μειώνοντας δραματικά τον πληθυσμό τους. Μπορεί βέβαια οι επιστήμονες να είναι απρόθυμοι στο να εξαλείφουν ένα είδος, ακόμη υπό τον φόβο της επίπτωσης στο οικοσύστημα, ωστόσο φαίνεται πως το συγκεκριμένο κουνούπι έχει δεν αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές τους. Άλλωστε, αυτό γίνεται για καλό σκοπό, αφού το συγκεκριμένο κουνούπι αφενός δεν επηρεάζει το οικοσύστημα, αφετέρου μπορεί να προκαλέσει βαριές μεταδιδόμενες ασθένειες. Η επιστημονική ομάδα αναμένεται σύντομα να απελευθερώσει εκατομμύρια τροποποιημένα κουνούπια στο περιβάλλον γύρω από το Φρέσνο και αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι κάτοικοι θα μπορούν σύντομα να απολαύσουν έναν ήσυχο ύπνο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved