Αυτές οι χώρες θα εξαφανιστούν από τους λιωμένους πάγους

Ηρεμήστε, έχουμε μερικές χιλιάδες χρόνια καιρό...

 

Αν δεν παλεύεται ο καύσωνας για μας κι αν λιώνουμε μεταφορικά από τη ζέστη, σκεφτείτε πόσο δεν παλεύεται για τους πάγους, οι οποίοι λιώνουν κυριολεκτικά! Οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν συχνό, επαναλαμβανόμενο και αυξανόμενο -ακραίο- καιρικό φαινόμενο των τελευταίων ετών, προκαλώντας την υπερθέρμανση του πλανήτη και απειλώντας με εξαφάνιση πολλά σημεία του χάρτη.

Σύμφωνα με το Business Insider, μεγάλα τμήματα της Ευρώπης και της Αμερικής (Βόρεια και Νότια) αναμένεται να βυθιστούν στο νερό, όπως προδίδουν τα 216 πόδια στα οποία έχει φτάσει η στάθμη της θάλασσας από τους λιωμένους πάγους. Έτσι, ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, όπως η Λισαβόνα, η Βενετία και η Στοκχόλμη θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα να αφανιστούν, με τη Βαρκελώνη και το Λονδίνο να παίρνουν σειρά, ενώ τα νέα δεν είναι καλά ούτε για την Κοπεγχάγη και την Οδησσό.

https://www.youtube.com/watch?v=VbiRNT_gWUQ

Το ίδιο και στην Αμερική. Το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών κινδυνεύει επίσης να… χαιρετήσει από τον βυθό, με Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη, το Χιούστον, τη Νέα Ορλεάνη και τη Βοστώνη να είναι οι πρώτες χώρες που θα… πλημμυρίσουν. 

screen shot 2017 07 18 at 10 44 25

Στην άλλη άκρη του κόσμου, τα πράγματα αναμένεται να είναι εξίσου… υγρά. Η Σαγκάη, το Πεκίνο και το Τόκιο φαίνεται πως θα κολυμπήσουν απευθείας στα… βαθιά, ενώ η Αυστραλία θα διαιρεθεί σχεδόν σε δύο νησιά, αφού μεγάλο μέρος της θα γίνει υποβρύχιο.

Μοναδική διασωθείσα ήπειρος, η Αφρική, αν και με τόσο υψηλές θερμοκρασίες δύσκολο να ζήσει άνθρωπος εκεί. 

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, η συγκεκριμένη πρόβλεψη του Business Insider είναι για μετά από 5.000 χρόνια, ωστόσο έτσι όπως τα έχει κάνει η ανθρωπότητα, η κοσμοπλημμύρα φαίνεται να έρχεται νωρίτερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved