Έτσι το ζουν στα ανοιχτά γηπεδάκια της Νέας Υόρκης

7 φωτογραφίες γεμάτες τσιμέντο, ήλιο και μπάσκετ.

Ακόμα και αν δεν έχεις δει με τις ταινίες του Σπάικ Λι, που υμνούν τη Νέα Υόρκη, ή αν δεν θυμάσαι την επική διαφήμιση του Γκραντ Χιλ για γνωστό αναψυκτικό ή ο τίτλος «Οι Λευκοί δεν μπορούν να πηδήξουν» δεν σου λέει κάτι, είναι απίθανο να μην γνωρίζεις ότι, τουλάχιστον στο «Μεγάλο Μήλο» η καρδιά και η ψυχή του μπάσκετ χτυπάει στα ανοιχτά γηπεδάκια –σαν αυτά από τα οποία ξεκίνησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Και εκεί συχνάζουν κάτι τύποι σαν αυτούς εδώ

Καλοί ,ε; Τους λένε Dunk Elite και είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους, είναι οι καλύτεροι «καρφωματίες» (αδόκιμο, αλλά πώς να τους πεις;) που κυκλοφορούν στον κόσμο και κάνουν πλάκα στην βαρύτητα όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Αποτελούν μια μοντέρνα εκδοχή των Harlem Globetrotters, με τη βασική διαφορά ότι τα μέλη της Dunk Elite αγωνίζονται σε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ.

Η φωτογράφος Σόφι Έρμπαντ, που την αν θυμάσαι την είχαμε γνωρίσει από τη φωτωγραφική δουλειά της στα γυρίσματα των ταινιών πορνό, πέρασε μία εβδομάδα μαζί τους στα ανοιχτά γηπεδάκια της Νέας Υόρκης. Μπορείς να δεις μέρος του υλικού που συγκέντρωσε στη συλλογή «Τhe Dunk Elite».

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Έρμπαντ δεν στέκεται στο προφανές: στα εντυπωσιακά καρφώματα, αλλά αναδεικνύει αυτές τις μικρές στιγμές πριν και μετά την προσπάθεια. Εστιάζει στα πρόσωπα, στο τραχύ και σκληρό περιβάλλον των ανοιχτών, παίζει με τις σκιές που δημιουργούνται καθώς ο ήλιος πέφτει αμείλικτος πάνω στους παίκτες.

Μπορείς να πάρεις μια γεύση, στην παρακάτω γκάλερυ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved